Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Σταματήστε τις ιδιωτικοποιήσεις λειτουργιών των Ενόπλων Δυνάμεων

Σχετική Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Αγγελος Τζέκης, βουλευτής του Κόμματος

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση λειτουργιών των Ενόπλων Δυνάμεων, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης. Στο κείμενο της Ερώτησης ο κομμουνιστής βουλευτής αναφέρει, συγκεκριμένα:

«Το πού οδηγεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης λειτουργιών των Ενόπλων Δυνάμεων που προωθεί η κυβέρνηση, φανερώθηκε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο στην περίπτωση του Κέντρου Εκπαίδευσης Πόρου του Πολεμικού Ναυτικού, όπου η σίτιση ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρία, κέτερινγκ: Την προηγούμενη Τρίτη, 29-1-2002, περίπου 300 προπαιδευόμενοι ναύτες έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.

Αποδεικνύεται λοιπόν στην πράξη ότι η επιλογή αυτή - πέρα από τις εμφανείς αρνητικές συνέπειες όσον αφορά την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων - κάθε άλλο παρά στη «βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των νεοσύλλεκτων» οδηγεί, όπως ισχυριζόταν το υπουργείο Εθνικής Αμυνας απαντώντας στην Ερώτηση 946/13-8-2001.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός εάν προτίθεται η κυβέρνηση μετά και από τις εξελίξεις αυτές να αναθεωρήσει την πολιτική της σταματώντας τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της σίτισης και να διαθέσει τις αναγκαίες πιστώσεις ώστε να στελεχωθεί η Διοικητική Μέριμνα των Ενόπλων Δυνάμεων, να εκπονηθεί νέος επιστημονικά επεξεργασμένος, Κανονισμός Τροφοδοσίας, να εξασφαλίζεται η ποιότητα, η υγιεινή και η επάρκεια στις προμήθειες τροφίμων και να εξοπλιστούν κατάλληλα τα σταθερά και τα μετακινούμενα μαγειρεία των Ενόπλων Δυνάμεων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ