Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Σύμβαση για όλους τους μουσικούς στη Λυρική

Σε κινητοποίηση στο Ηρώδειο προχώρησε χτες το απόγευμα ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για τους μουσικούς χωρίς σταθερές εργασιακές σχέσεις στη Λυρική και την υπεράσπιση των συγγενικών δικαιωμάτων των μουσικών.

«Δεν θα επιτρέψουμε πίσω από τα λαμπερά φώτα των παραγωγών της Λυρικής να επιβληθούν η βαρβαρότητα και η κατάργηση των εργασιακών, των πνευματικών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων», σημειώνει ο ΠΜΣ και θυμίζει ότι το καλοκαίρι η διοίκηση της Λυρικής προσπάθησε να εφαρμόσει στην πράξη τη λογική μείωσης αποδοχών και δικαιωμάτων των μουσικών που εργάζονται στην Εναλλακτική Σκηνή της, αποκλείοντας όσους μουσικούς ζητούσαν αξιοπρεπείς αμοιβές και φτάνοντας στο σημείο να φέρει για τις παραγωγές μουσικούς από το εξωτερικό, με πολύ μεγαλύτερο κόστος, προκειμένου να παρακάμψει τις διεκδικήσεις των μουσικών στην Ελλάδα.

Τα μέλη του ΠΜΣ μοίραζαν την ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα στο κοινό, ενημερώνοντάς το και ζητώντας τη στήριξή του, και βέβαια στα μέλη της Ορχήστρας της Λυρικής που συμμετείχαν σε συναυλία στο Ηρώδειο. Μάλιστα ήταν πολλοί οι μουσικοί της Ορχήστρας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΜΣ και στήριξαν την κινητοποίηση με την παρουσία τους.

Ο ΠΜΣ ανανέωσε το ραντεβού και καλεί τους μουσικούς να δώσουν μαζικό «παρών» στη συναυλία αλληλεγγύης, διαμαρτυρίας και διεκδίκησης που συνδιοργανώνει με το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα, για συμπαράσταση στους πυρόπληκτους σε όλη τη χώρα, αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Θησείο.

Mουσικό δρώμενο αφιερωμένο στον Μίκη στη Λάρισα

Στο μεταξύ μουσικό δρώμενο αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη οργανώνει την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη, μπροστά στο Α' Αρχαίο Θέατρο στις 6.30 μ.μ., το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, καλώντας όποιον μουσικό θέλει να δηλώσει συμμετοχή να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο (241 025 0708) και το mail του παραρτήματος (pmsparlar@gmail.com).

Ταυτόχρονα, το δρώμενο αυτό εντάσσεται στις πολύμορφες δράσεις του ΠΜΣ για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματός τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ