Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τ. ΜΙΛΕΡ
Βόλτα στη Λάρισα...

Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και μαζικοί φορείς της πόλης καταδίκασαν τη ...θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι τοπικές αρχές

Πρόκληση για τα δημοκρατικά, αντιιμπεριαλιστικά και φιλειρηνικά αισθήματα των Λαρισαίων, αποτελεί η χτεσινή επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τ. Μίλερ στην περιοχή. Ο Τ. Μίλερ το πρωί επισκέφτηκε το ΝΑΤΟικό στρατηγείο του Τυρνάβου και στη συνέχεια τη Νομαρχία Λάρισας. Εκεί τον υποδέχτηκε ο νομάρχης Γ. Φλώρος, ο οποίος δήλωσε ότι θεωρεί... τιμή για την πόλη και τον ίδιο την παρουσία του Αμερικανού πρέσβη, αντάλλαξε δώρα μαζί του και προσκάλεσε τον ίδιο και την οικογένειά του να τον φιλοξενήσει και να τον ξεναγήσει στις ομορφιές του νομού.

Αλλά, αν ο Νομάρχης θεώρησε τιμή την επίσκεψη του πρέσβη των ιμπεριαλιστών, αντίθετη γνώμη φαίνεται να έχουν οι φορείς και ο λαός της Λάρισας. Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει «πρόκληση την επίσκεψη - επιθεώρηση ελληνικών στρατιωτικών σχηματισμών από το νέο τοποτηρητή των Αμερικανών ιμπεριαλιστών Τ. Μίλερ στην πόλη». Στη συνέχεια καταδικάζει τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε ο νομάρχης Λάρισας, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μεγάλη προσβολή, αφού «αντί να τον κηρύξει ανεπιθύμητο και να εναντιωθεί στην παρουσία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στην περιοχή, δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει τα διαπιστευτήριά του στον εκπρόσωπο των ιμπεριαλιστών, που βαρύνονται με πάμπολλες στρατιωτικές κι άλλες επεμβάσεις σε μια σειρά χώρες, με πάρα πολλά εγκλήματα κατά των λαών και με μια σειρά τραυματικές εμπειρίες του ελληνικού λαού. Αυτή η στάση του νομάρχη είναι καταδικαστέα, γιατί είναι στάση υποτέλειας προς τους εκπροσώπους των Αμερικανών ιμπεριαλιστών».

Αργά το απόγευμα εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κι εκπρόσωποι άλλων μαζικών φορέων έφτασαν στη νομαρχία, όπου συνεδρίαζε το Νομαρχικό Συμβούλιο, για να καταδικάσουν τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε ο νομάρχης Λάρισας στον Αμερικανό πρέσβη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ