Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αποδέσμευση 170 εκατ. δολαρίων στρατιωτικής βοήθειας στην Αίγυπτο

Σε άμεση αποδέσμευση 170 εκατ. δολαρίων στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο προχωρούν οι ΗΠΑ, με τις γνωστές προσχηματικές επικλήσεις της Ουάσιγκτον για τα «ανθρώπινα δικαιώματα», που γίνονται για άλλη μια φορά «λάστιχο», με βάση τα αμερικανικά «εθνικά συμφέροντα».

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει ότι τα 170 εκατ. δολάρια προορίζονται για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων της Αιγύπτου, χώρας που χαρακτηρίζεται «κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αναφέρεται επίσης πως τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν και για «αντιτρομοκρατικά» προγράμματα.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα υπόλοιπα 130 εκατ. δολάρια από το συνολικό πακέτο των 300 εκατ. δολαρίων που προορίζονται για την Αίγυπτο θα δοθούν σε αυτήν όταν υπάρξουν «θετικές ενδείξεις» πως η κυβέρνησή της αντιμετωπίζει καλύτερα τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αναφέρεται επίσης ότι οι διμερείς σχέσεις με την Αίγυπτο «θα γίνουν ισχυρότερες και τα συμφέροντα της Αμερικής θα εξυπηρετηθούν καλύτερα μέσω συνεχιζόμενης αμερικανικής εμπλοκής για την προώθηση των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης των ανησυχιών μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ