Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΧΑΝΙΑ
Κατέλαβαν συμβολικά την ΑΤΕ

Με συμβολική κατάληψη της ΑΤΕ, οι αγρότες του Νομού Χανίων διαδήλωσαν χθες, για μια ακόμη φορά, την αντίθεσή τους στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Στην εθνική οδό, στον κόμβο των Μουρνιών, μαζί με τα αυτοκίνητά τους, έκαναν προσυγκέντρωση, για να ακολουθήσει, στη συνέχεια, πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, η οποία κατέληξε έξω απ' την Αγροτική Τράπεζα, όπου είχε δοθεί το αγωνιστικό ραντεβού.

Αντιπροσωπεία των αγροτών κατέθεσε το πλαίσιο των αιτημάτων τους στην υποδιευθύντρια του καταστήματος, ζητώντας άμεσα να δοθούν οι επιδοτήσεις, καθώς και να παραμείνει δημόσια η ΑΤΕ. Η ίδια, όμως, αρνήθηκε ότι ευθύνεται η τράπεζα για τις επιδοτήσεις, δηλώνοντας αναρμοδιότητα. Οι αγρότες, βγαίνοντας έξω, τόνισαν πως, αν δε δοθούν άμεσα απαντήσεις από την κυβέρνηση, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Ηδη, γνωστοποίησαν πως την Τετάρτη 13 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, εάν δεν έχουν δοθεί οι επιδοτήσεις σε όλους τους αγρότες, θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στη Διεύθυνση Γεωργίας.

«Η συμβολική κατάληψη της ΑΤΕ σήμερα αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη συνέχεια του αγώνα μας. Θα συνεχίσουμε να ενώνουμε τις φωνές μας και τον αγώνα μας με τους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας, γιατί τα αιτήματά μας είναι ενιαία και κοινά, όπως ενιαία και κοινά είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μας τα δημιουργεί η ίδια ενιαία πολιτική, που φέρνει σε αδιέξοδο και τα υπόλοιπα στρώματα». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Παγχανιώτικη Επιτροπή, καλώντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, να συμπαρασταθούν ενεργά στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που τους καταστρέφει όλους. Παναγροτικό κάλεσμα απηύθυνε η Παγχανιώτικη Επιτροπή για την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Φλεβάρη, στο Εργατικό Κέντρο, με σκοπό την ακόμη καλύτερη οργάνωση του αγώνα και την κλιμάκωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ