Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΑ ΤΕΕ
Να μην αρκεστούμε στη μιζέρια που μας προσφέρουν

Κάλεσμα σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς να γίνουν τα σχολεία οχυρά αγώνα

Από κινητοποίηση μαθητών στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβρη
Από κινητοποίηση μαθητών στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβρη
Με την προκήρυξη στο χέρι Κνίτες και Κνίτισσες συνεχίζουν την πανεξόρμηση των Οργανώσεων της ΚΝΕ στα ΤΕΕ, όπου συζητούν με τους μαθητές για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, βιβλία, εργαστήρια, ειδικότητες είναι αυτά που αναδεικνύονται στις συζητήσεις, επισημαίνοντας συγχρόνως την ανάγκη για ένα άλλο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης, δημόσιο και δωρεάν, μετά το ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους.

«Ολους τους τελευταίους μήνες, σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες βγήκαμε στο δρόμο και τα κανάλια βέβαια μας "έθαψαν". Η κυβέρνηση, το υπουργείο, οι περισσότεροι νομάρχες και οι δήμαρχοι μάς "έγραψαν"», επισημαίνεται στη σχετική προκήρυξη.

Γι' αυτό «δε μας απάντησαν τι θα γίνει με τις χαμένες ώρες και τις "καμένες" ειδικότητές μας. Δε μας απάντησαν τι θα γίνει με τους καθηγητές, τα εργαστήρια και τα βιβλία που λείπουν εντελώς ή δε φτάνουν ή είναι σκάρτα. Δε μας απάντησαν ούτε και για τα πιο απλά: τι θα γίνει με τις αίθουσες που λείπουν, τα καλοριφέρ που δε λειτουργούν, τα ετοιμόρροπα κτίρια». Και «σαν να μην έφταναν αυτά, μετά τις διακοπές, μετά τα χιόνια βρήκαμε πολλά από τα ΤΕΕ διαλυμένα, και οι παραπάνω κύριοι απλώς σφυρίζουνε αδιάφορα. Θέλουν να συνηθίσουμε, θέλουν να μάθουμε να ζούμε με "αποφάγια". Δε θα τους κάνουμε τη χάρη».

Καλούν σε αγώνα για 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία και κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97, 2640/98, του διπλού συστήματος ΤΕΕ - ΕΛ, των ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ και της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Τονίζεται ότι «δε θα αρκεστούμε στη μιζέρια που μας προσφέρουν! Με τις μαθητικές κοινότητες και με τις συνελεύσεις μας, με τα 5μελή και 15μελή, μέσα από τα συντονιστικά των δήμων και των πόλεών μας θα απαντήσουμε όπως μας ταιριάζει, θα απαντήσουμε όπως τους αξίζει. Δε θα το ρίξουμε στην πρέζα! Με το τραγούδι, τον αθλητισμό, το θέατρο και τη φωτογραφία, το σκίτσο και τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο. Με τους γονείς και τους καθηγητές μας, με τους αυριανούς ή και σημερινούς συναδέλφους, με όσους δήμους και νομαρχίες σταθούν στο πλάι μας. Με τουρνουά, με φεστιβάλ, εκθέσεις, παραστάσεις, εφημερίδες, συναυλίες...».

Και «θα φωνάξουμε:

  • Θέλουμε μόρφωση, ειδίκευση, δουλιά για όλους και με δικαιώματα.
  • Θέλουμε ανθρώπινη ζωή χωρίς ναρκωτικά και υποκατάστατα στον αθλητισμό, στην ενημέρωση.
  • Θέλουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε όλα αυτά.
  • Θέλουμε ειρήνη, να φύγει το ΝΑΤΟ και τα αφεντικά του πολέμου από τη χώρα μας.
  • Θέλουμε να ζούμε χωρίς το μάτι του "Big Brother" στη ζωή μας, χωρίς πολιτικές - συνδικαλιστικές διώξεις, χωρίς το ρατσισμό και τις διακρίσεις.

Να κάνουμε τα σχολεία μας οχυρά ζωής και αγώνα. Θα νικήσουμε!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλείνουν τα σχολεία τους και διαδηλώνουν (2002-03-06 00:00:00.0)
Απαράδεκτη κατάσταση (2002-01-23 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην εγκατάλειψη των ΤΕΕ (2001-11-20 00:00:00.0)
Σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία (2001-10-20 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση της ΕΛΜΕ (2001-10-17 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σήμερα στα Προπύλαια (2000-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ