Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΙΛΚΙΣ
Πράξη εντιμότητας η παραίτηση του νομάρχη

Συγκέντρωση συμπαράστασης στο νομάρχη Κιλκίς Θ. Παραστατίδη που υπέβαλε προχτές την παραίτησή του, πραγματοποίησαν χτες πολίτες του Κιλκίς. Ο Θ. Παραστατίδης κατήγγειλε την πρακτική παραπληροφόρησης που χρησιμοποιεί η ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας προκειμένου να μετακυλήσει στις πλάτες άλλων τις ευθύνες της. Μάλιστα μίλησε για τακτική σπίλωσης του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αφού ο υφυπουργός Γεωργίας ψευδώς ανέφερε πως τα χρήματα των επιδοτήσεων για τους αγρότες του Κιλκίς δόθηκαν από τα πρώτα στη ΝΑ. Και άρα η ΝΑ ευθύνεται που δεν έφτασαν στους αγρότες έγκαιρα.

Στο μεταξύ η Διοίκηση της ΕΝΑΕ, αλλά και άλλοι νομάρχες της χώρας, με επιστολές τους, καλούν τον Θ. Παραστατίδη να ανακαλέσει την παραίτησή του. «Ολοι γνωρίζουν πού οφείλονται οι καθυστερήσεις στην καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων, τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις προσπάθειες των ΝΑ, τους αγώνες τους», αναφέρει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, αποδίδοντας έμμεσα την ευθύνη στην κυβέρνηση και τα υπουργεία της.

«Η παραίτηση του νομάρχη Κιλκίς αποτελεί πράξη εντιμότητας και ευθιξίας απέναντι στα ψεύδη και την παραπληροφόρηση που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει τη σκληρή αντιαγροτική πολιτική της που ξεκληρίζει τους αγρότες», δήλωσε ο Κ. Πινέλης στέλεχος της ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ. Ομως πρόσθεσε πως «ο Θ. Παραστατίδης θα πρέπει να αντιληφθεί, είτε παραμείνει νομάρχης είτε όχι - επιμένοντας στην παραίτησή του - ότι πρέπει να συστρατευθεί με όσους αντιστέκονται και να αντιπαλέψει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική υπερασπιζόμενος τους αγρότες και γενικά τους εργαζόμενους του νομού.

Εχουμε την εντύπωση ότι οι υπηρεσίες της Νομαρχίας - με δεδομένο τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται - έκαναν καλά τη δουλιά τους.

Οσα άπτονται της παραίτησης και σχετίζονται με εσωκομματικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ, δε μας αφορούν σαν ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ