Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΗΛΕΙΑ
Μηχανοκίνητη πορεία και κατάληψη της Νομαρχίας

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και οι αγρότες Αιτωλοακαρνανίας

Με ωριαία κατάληψη στη Νομαρχία Ηλείας και ημίωρο κλείσιμο του δρόμου στην είσοδο του Πύργου οι αγρότες του νομού ολοκλήρωσαν χτες το μεσημέρι έναν ακόμη κύκλο των κινητοποιήσεων - ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή στη θέση Τζαμί της Πηνείας - ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που εξοβελίζει τη μικρομεσαία αγροτιά από την παραγωγή.

Οι αγρότες, από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν τη μηχανοκίνητη πορεία τους με τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα από το Τζαμί προς την πόλη του Πύργου με προορισμό τη Νομαρχία. Στη διαδρομή, απέκλεισαν για μισή ώρα τον εθνικό δρόμο Πύργου - Αθηνών στη θέση Λατίφι Αμαλιάδας και στη συνέχεια μπαίνοντας στην πόλη του Πύργου κινήθηκαν συμβολικά στο αντίθετο ρεύμα για να καταδείξουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης.

Το μεγάλο πλήθος των αγροτών που συγκεντρώθηκε στη Νομαρχία, έριξε - σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις χαμηλές τιμές και τη μη είσπραξη των επιδοτήσεων σε πολλά προϊόντα - σιτάρι, βρώμη, κριθάρι, πατάτες, κρεμμύδια κι έχυσε γάλα μπροστά στην είσοδο. Ο Νομάρχης Ηλείας κ. Δημητρουλόπουλος με την εμφάνισή του αλλά πολύ περισσότερο με τα λεγόμενά του - περί της προσωπικής του αγωνιστικής πορείας και υποστήριξης του αγώνα των αγροτών, όταν με ευθύνη της Νομαρχίας δεν έχουν αποδοθεί ορισμένες επιδοτήσεις σε δικαιούχους - προκάλεσε τη μήνι των αγροτών που λίγο αργότερα προχώρησαν σε κατάληψη της Νομαρχίας. Λίγο πριν αποχωρήσουν, παρέδωσαν το ψήφισμά τους στο Νομάρχη - είναι το ίδιο με αυτό που ανακοινώθηκε στον Παλαμά Καρδίτσας μετά την πανελλαδική αγροτική σύσκεψη, στο οποίο πρόσθεσαν το αίτημα της άμεσης απόδοσης των επιδοτήσεων στους δικαιούχους από την κτηνοτροφία, τα σιτηρά και τη βιομηχανική ντομάτα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί παραγωγοί δεν έχουν χρήματα για να ξεκινήσουν την καλλιεργητική περίοδο, εξαιτίας της μη παραλαβής της επιδότησης.

Στην Αιτωλοακαρνανία

Από τη διαμαρτυρία των αγροτών στον Πύργο

Eurokinissi

Από τη διαμαρτυρία των αγροτών στον Πύργο
Την απόφασή τους να κλιμακώσουν και να οξύνουν τις κινητοποιήσεις τους δηλώνουν και οι αγρότες στο μπλόκο του Ευήνου. Η άρνηση του υπουργείου Γεωργίας να ικανοποιήσει έστω κι ένα μέρος των δίκαιων αιτημάτων τους έχει προκαλέσει την οργή και αγανάκτηση των αγροτών που σήμερα το πρωί, μετά τη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί θα καθορίσουν την παραπέρα στάση τους. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, καθώς οι αγρότες αισθάνονται πως η αδιαφορία και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αφού τους σπρώχνει ουσιαστικά στην εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής.

Νωρίτερα, οι αγρότες είχαν προχωρήσει σε τρίωρο αποκλεισμό του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων - Αντιρρίου, ενώ τη συμπαράστασή της στον αγώνα τους εξέφρασε με τη χτεσινή επίσκεψη, η αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου με επικεφαλής τον πρόεδρό της Τάκη Μπούρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ