Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Ούτε βήμα πίσω

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αφορμή τη συνάντηση της αντιπροσωπείας των αγωνιζόμενων αγροτών με τον υπουργό Γεωργίας, από το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν πρέπει να κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, που η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει. Αυτά, που ζητούν, είναι τα ελάχιστα και προσωρινής αποτελεσματικότητας μέτρα. Αν κάνουν πίσω και από αυτά, θα μείνουν "γυμνοί", πολύ περισσότερο, που στα αμέσως επόμενα χρόνια η συγκέντρωση της παραγωγής και της γης στα χέρια των καπιταλιστών θα ενταθεί, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ακόμη πιο γρήγορα το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Είναι απαράδεκτο να τιμωρούνται αγρότες, που παράγουν, όταν ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, γεγονός που θα μείωνε και τις εισαγωγές, από τις οποίες κερδίζουν τα μονοπώλια. Πρέπει να τιμωρηθούν εκείνοι που τιμωρούν τους παραγωγούς: Η κυβέρνηση και η ΕΕ, η αντιλαϊκή πολιτική.

Απόδειξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης είναι και το επιχείρημά της, ότι υπάρχουν αγρότες με πολλαπλά εισοδήματα! Δείχνει έτσι το στόχο της, να χτυπήσει τους μικρομεσαίους αγρότες που υποχρεώνουν να έχουν και άλλες ασχολίες, πέρα από την αγροτική, για να επιβιώσουν! Αυτούς χτυπάει η κυβερνητική πολιτική και όχι τους μεγαλοαγρότες, που έχουν τη δυνατότητα να έχουν πολλά εισοδήματα!

Η συνέχιση του αγώνα επιβάλλει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ