Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Απάνθρωπο κυνήγι μεταναστών... σαν να ήταν ζώα σε ροντέο

Αλγεινές εικόνες που θυμίζουν σύγχρονο «φαρ ουέστ», με έφιππους συνοριοφύλακες των ΗΠΑ να κυνηγούν μέσα στον ποταμό Ρίο Γκράντε, στα σύνορα με το Μεξικό, μετανάστες από την Αϊτή, τη Νικαράγουα και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, κραδαίνοντας χαλινάρια - μαστίγια, αρπάζοντας ανθρώπους από τα ρούχα τους, απειλώντας και ρίχνοντας μετανάστες στο νερό, κάνουν από χτες τον γύρο του κόσμου, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη συνέχιση της επίθεσης κατά των μεταναστών από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Σε μια προσπάθεια να κάνει το μαύρο άσπρο, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι εμφανίστηκε... «έκπληκτη», λέγοντας ότι «δεν γνωρίζω την κατάσταση, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ σε ποιο πλαίσιο θα ήταν αυτή μια αποδεκτή συμπεριφορά».

Το ρεσιτάλ καταστολής των τελευταίων ημερών, όπως και οι χιλιάδες απελάσεις εξαθλιωμένων μεταναστών στην Αϊτή, τη φτωχότερη χώρα της αμερικανικής ηπείρου, γίνονται με εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν, που πιθανώς βέβαια θα ήθελε να αποφύγει τις πιο «ακραίες» εικόνες του.

Στο ίδιο πλαίσιο, άλλωστε, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Αντ. Μπλίνκεν επικοινώνησε με τον Αϊτινό πρωθυπουργό Αριέλ Ανρί, με στόχο «τη συνεργασία των δύο χωρών προκειμένου να επαναπατριστούν οι Αϊτινοί μετανάστες που βρίσκονται στα νότια σύνορα των ΗΠΑ». Στη συνέχεια, ανερυθρίαστα, αμφότεροι εξέφρασαν «την κοινή τους ανησυχία για την ασφάλεια των Αϊτινών πολιτών».

Ο Μπλίνκεν είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μεξικανό ομόλογό του, Μ. Εμπράρδ, για τον συντονισμό της «διαχείρισης της εισροής παράτυπων Μεξικανών μεταναστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ