Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης

Στις 12 μ. στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 12 μ., στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, προχωράει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους.

Οπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «καθημερινά βλέπουμε τα χρέη να μας πνίγουν, τις τιμές στα αγροεφόδια να ανεβαίνουν στα ύψη και τις τιμές των προϊόντων μας να μένουν καθηλωμένες πιο κάτω από το κόστος παραγωγής. Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας δεν θα προστατέψουν ούτε τους μικρομεσαίους αγρότες ούτε τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι για άλλη μια φορά οι μεγαλέμποροι και οι μεγάλες βιομηχανίες της μεταποίησης. Εχουμε μπροστά μας για άλλη μια χρονιά έναν αβέβαιο και δύσκολο χειμώνα. Οι ζημιές που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες από τον καύσωνα των καλοκαιρινών μηνών δεν έχουν ακόμα φανεί στο σύνολό τους».

Από τα βασικά ζητήματα που αναδεικνύει είναι αυτό των δασικών χαρτών, που αποτελεί «εργαλείο» για την αρπαγή της γης προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, για το οποίο η Ομοσπονδία σημειώνει πως «ακόμα δεν βρέθηκε ουσιαστική λύση προς όφελος των αγροτοκτηνοτρόφων και των μικροϊδιοκτητών γης. Τα μέτρα που πάρθηκαν για παράταση του χρόνου και μείωση του τέλους για την υποβολή των ενστάσεων δεν μας καλύπτουν, αφού μας καλούν μέσα σε όλες αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες να βρούμε τα χρήματα για να αποδείξουμε ότι είμαστε ιδιοκτήτες της γης μας, της γης που καλλιεργούμε όλα αυτά τα χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να εκπληρώσει αυτό το μνημονιακό της καθήκον».

Το πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

-- Για όλες τις εκτάσεις που ήταν και είναι αγροτικές και δεν αμφισβητείται ο αγροτικός χαρακτήρας, ενώ περιλαμβάνονται στις εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα.

-- Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των εξαιρέσεων από μεγάλες αναδασωτέες εκτάσεις από πυρκαγιά, χωρίς να ευνοηθούν καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες αλλαγές χρήσης, χαρακτήρα και προορισμού εκτάσεων.

-- Να εξασφαλιστεί παράταση του χρόνου ενστάσεων - αντιρρήσεων λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία.

-- Εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, μέσων, πόρων στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

-- Καμία επιστροφή ενίσχυσης - επιδότησης που πήραν βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι λόγω ανάρτησης δασικών χαρτών.

-- Να χρηματοδοτηθούν στο σύνολό τους έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προς εμπορευματοποίηση οι χορτολιβαδικές εκτάσεις (2013-09-18 00:00:00.0)
Προστασία των δασών προϋποθέτει να είναι λαϊκή περιουσία (2012-03-21 00:00:00.0)
Οικοπεδοποιούν τα καμένα δάση (2005-10-13 00:00:00.0)
Δεν απαντά ο υπουργός Γεωργίας για τις αναδασωτέες εκτάσεις (2002-11-30 00:00:00.0)
Πνεύμονας ζωής για την Αθήνα (1996-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ