Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΙΝΑΠ
Ανάκληση της αναστολής των χειρουργείων, φρένο στις μετακινήσεις γιατρών

Την πλήρη λειτουργία των χειρουργείων στα νοσοκομεία, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ιατρικές ανάγκες των ασθενών που έχουν επανειλημμένα αναβληθεί, προκαλώντας μεγάλες αναμονές, απαιτεί και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας των χειρουργείων και την επιστροφή στην 100% λειτουργία τόσο αυτών όσο και των τακτικών ιατρείων.

Σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί στη λειτουργία και τη συρρίκνωση των παροχών του νοσοκομείου «Μεταξά» προς τους ασθενείς, η ΕΙΝΑΠ σημειώνει ότι είναι «απαράδεκτο να υποβαθμίζεται εδώ και χρόνια ένα νοσοκομείο ειδικού χαρακτήρα και να ωθούνται οι ασθενείς με την τακτική αυτή στην ιδιωτική περίθαλψη» και απαιτεί από το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις των ΥΠΕ να δώσουν τέλος στις αναγκαστικές μετακινήσεις των γιατρών και να προβούν άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξάς»:

Ο Χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου εξωθείται σε επιπλέον συρρίκνωση, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων και επιπρόσθετα των αναστολών εργασίας που προέκυψαν. Μετά την αναγκαστική αναστολή των χειρουργείων για μεγάλα χρονικά διαστήματα των τελευταίων δύο χρόνων, λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρχει δυνατότητα καθημερινά κάλυψης μόνο 3 από τα 6 χειρουργικά τραπέζια του νοσοκομείου και δεν απoκλείστηκε η επαναλειτουργία κλινικής Covid στα κρεβάτια μίας Χειρουργικής κλινικής.

Η κατάσταση στη ΜΕΘ είναι τραγική, καθώς αναπτύχθηκαν επιπλέον 5 κρεβάτια στα 6 που προϋπήρχαν, χωρίς το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το Αιματολογικό Εργαστήριο και η Αιμοδοσία, μετά και τις τελευταίες μετακινήσεις προσωπικού των εργαστηρίων τους, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του απαραίτητου εργαστηριακού ελέγχου, με συνέπεια να σταματούν οι μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τέλος, ήδη από την 1η Σεπτέμβρη μετακινήθηκε ένας παθολόγος - ογκολόγος του νοσοκομείου στη Μυτιλήνη, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών εκεί, μετά και την αναστολή εργασίας του εκεί ογκολόγου.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η καθυστέρηση των ογκολογικών ασθενών να υποβληθούν στις πρέπουσες θεραπείες και η περαιτέρω συρρίκνωση του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ