Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Χωρίς ρεύμα σε κοντέινερ - σχολείο 20 μέρες από την έναρξη των μαθημάτων!

Τις ευθύνες κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης αναδεικνύει η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ

Σχεδόν 20 μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και 6 μήνες μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά ακόμα κάνουν μάθημα σε κοντέινερ και μάλιστα χωρίς ρεύμα. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετώπιζαν και οι μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο του Κοσκινά, που ηλεκτροδοτήθηκε πριν από λίγες μέρες.

Το παράδειγμα αυτό αναδεικνύει με τραγικό τρόπο πως ενώ σήμερα υπάρχουν όλες οι τεχνικές δυνατότητες να χτιστούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, για να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες, σαν αυτές που προκύπτουν με την πανδημία, χιλιάδες μαθητές στοιβάζονται σε μεγάλα τμήματα, σε κοντέινερ και κάνουν μάθημα σε άθλιες συνθήκες.

Το γεγονός αυτό στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «παρά την ωραιοποιημένη εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση για τη γρήγορη αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις φυσικές καταστροφές του "Ιανού" και του σεισμού, η πραγματικότητα την διαψεύδει καθημερινά. Ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή Παλαμά (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ), που επί της ουσίας αδιαφορεί εδώ και πολλούς μήνες ώστε να λύσει το πρόβλημα της στέγασης και της ηλεκτροδότησης του σχολείου».

Ταυτόχρονα τονίζει πως «η κυβέρνηση χρόνο είχε. Χρήματα είχε. Πολιτική βούληση δεν είχε. Και τα δισεκατομμύρια ευρώ που πήρε τα χαρίζει "αριστερά και δεξιά". Κάνει τα χατίρια σε μεγάλες εταιρείες του τουρισμού, των μεταφορών, των κατασκευαστικών ομίλων με τις απευθείας αναθέσεις για αποκαταστάσεις από τις φυσικές καταστροφές. Την ίδια ώρα που στον 21ο αιώνα μαθητές στο νομό μας κάνουν μάθημα στο σκοτάδι και σε κοντέινερ, η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τη ΔΕΗ ενώ κλείνει νέες πολεμικές συμφωνίες με τη Γαλλία για την αγορά φρεγατών και αεροπλάνων πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ».

Η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, συνολικά τον λαό της περιοχής να δυναμώσουν τον αγώνα τους, απαιτώντας: Να εξασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά. Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέγερση με ευθύνη του κράτους νέου σχολικού συγκροτήματος ώστε οι μαθητές να μην κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία. 15 μαθητές ανά τάξη, μέτρα αραίωσης των σχολικών τάξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ