Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΜΣ
Νέα κινητοποίηση για τους μουσικούς της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής

«Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τώρα για όλους τους μουσικούς στη Λυρική. Οχι στο ξήλωμα των δικαιωμάτων μας» αναγραφόταν στο πανό του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στη χτεσινή κινητοποίηση που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), στο Κέντρο Πολιτισμού - Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Με τη χτεσινή κινητοποίηση ο ΠΜΣ συνεχίζει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για τους μουσικούς χωρίς σταθερές εργασιακές σχέσεις (freelancer μουσικοί) στην ΕΛΣ και την υπεράσπιση των συγγενικών δικαιωμάτων των μουσικών.

Οπως καταγγέλλει ο ΠΜΣ, την ίδια στιγμή που η ΕΛΣ ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για λαμπερές παραγωγές, ζητά από τους μουσικούς να απεμπολήσουν δικαιώματά τους για να αντέξουν τα οικονομικά της, επιβάλλοντας την ατομική διαπραγμάτευση με de facto μείωση των αμοιβών και των δικαιωμάτων των freelancer μουσικών στις νέες παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής.

Η διοίκηση της ΕΛΣ, αντί να συναντηθεί με τον ΠΜΣ για να απαντήσει στα αιτήματά του, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει ο Σύλλογος, επιστράτευσε αστυνομικές δυνάμεις για να «υποδεχτεί» τους μουσικούς και μάλιστα άνθρωποι του Ιδρύματος ενημέρωναν τον ΠΜΣ ότι απαγορεύεται η διανομή φυλλαδίων στον χώρο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ