Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Στα μπλόκα της οργής

Επιστρατεύοντας το πιο... γοητευτικό του χαμόγελο και συνοδευόμενος από τους δυο «νταήδες» υφυπουργούς της Γεωργίας, ο «σύντροφος» Λαλιώτης πήγε στα Τέμπη και στον Τύρναβο να καλμάρει τους εξεγερμένους αγρότες. «Κι εμέ οι παππούδες μου ήταν αγρότες. Κι εγώ σε χωριό γεννήθηκα και γνωρίζω τα προβλήματά σας», είπε, για να εισπράξει από τους αγανακτισμένους αγρότες την πρόγκα και τα «γιούχα», για την ολέθρια αγροτική πολιτική της κυβέρνησής του, που τους έβγαλε, κυριολεκτικά, στο δρόμο.

Αλλά και ο κύριος Σημίτης, ο «χαρισματικός» πρωθυπουργός «μας», ενήργησε αστραπιαία, για τη λύση των προβλημάτων των αγροτών. Πήγε εκτάκτως στις Βρυξέλλες και απαίτησε, λέει, από τους σφιχτοχέρηδες «εταίρους» μας, της Κομισιόν, να ανοίξουν αμέσως τα ταμεία και να δώσουν στους Ελληνες αγρότες τα χρήματα που τους κλέβουν με διάφορα κόλπα και τεχνάσματα (πλαφόν, ποσοστώσεις, πρόστιμα και λοιπά). Και οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες, τρομοκρατημένοι μπροστά στην αποφασιστικότητα και τη σθεναρή στάση του δυναμικού ηγέτη «μας», υποχρεώθηκαν να... εκφράσουν την κατανόηση και τη συμπάθειά τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες αγρότες...

Δε σκοπεύω να κάνω τον «υποκινητή», ούτε να υποδείξω στους μαχόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της Ελλάδας τη στρατηγική και τις μορφές του αγώνα που πρέπει να επιλέξουν, προκειμένου να βρουν το δίκιο τους. Αυτοί ξέρουν πολύ καλύτερα από εμένα τι πρέπει να κάνουν. Θέλω, απλώς, να ενώσω μαζί τους τη φωνή μου. Να φωνάξω την αδικία που γίνεται σε βάρος τους και, μαζί με τον λαϊκό στιχουργό, να τους παροτρύνω: «Καβάλα στ' άλογά σας / πάρτε τη γη δικιά σας».

Εμπρός, λοιπόν, κατατρεγμένοι ξωμάχοι, με τα καψαλισμένα μαλλιά και τα ηλιοκαμένα κούτελα. Καβάλα στα τρακτέρια σας, πάρτε την τύχη, τη δική σας και όλης της Ελλάδας, στα ροζιασμένα χέρια σας. Μη σας ξεγελάσουν πάλι οι ταχυδακτυλουργοί Δρυ-οκαλάπτες και Ψευτολαλιώτηδες του ελεεινού θιάσου των Χατζηαβάτηδων, με τις υποσχέσεις και τα ξινά χαμόγελα. Η δύναμή σας είναι ακατανίκητη. Ενωμένοι με τους εργάτες και με όλες τις άλλες τάξεις, των αδικημένων, μπορείτε αυτή τη δύναμη να τη ρίξετε, αστροπελέκι θανατερό, στα κεφάλια των επιβητόρων της εξουσίας και, προπαντός, στα κεφάλια των ύπουλων κουμανταδόρων που κρύβονται πίσω απ' αυτούς που κινούν τα νήματα και πίνουν τον ιδρώτα και το αίμα σας.

Πετάξτε τους στα μούτρα τις πράσινες και τις μπλε ταυτότητες, με τις οποίες προσπαθούν να σας «μαρκάρουν», να σας χωρίσουν σε αντίπαλα στρατόπεδα, για να μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλιά τους. Η φτώχεια, η πείνα και η μιζέρια δεν έχουν χρώματα. Αντίπαλοί σας είναι αυτοί οι «καλοκάγαθοι» δυνάστες με τις βοϊδοκοιλιές και τα πρησμένα μάγουλα, που κοντεύουν να σκάσουν απ' το πολύ φαΐ. Χτυπάτε! Και «πάρτε πίσω τα κλεμμένα». Φτάνουν πια της σκλαβιάς τα χρόνια! «Της γης οι δούλοι κι οι ραγιάδες / μοναχοί τους θα σωθούν». Ο αθάνατος Αντύπας, το Κιλελέρ και οι χιλιάδες αγωνιστές που έπεσαν στη μάχη της αγροτικής ιδέας, σας το προστάζουν και σας δείχνουν το δρόμο. Αυτοί οι άθλιοι «καλαμοκαβαλάρηδες», που παριστάνουν τους κυβερνήτες της χώρας μας, πρέπει να ανατραπούν, μαζί με την ολέθρια πολιτική τους.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ