Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εγκαινιάζεται το «Τραβέρσο - Πολιτιστικό Στέκι της ΚΝΕ στον Πειραιά»

Το Σάββατο 2 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. η εκδήλωση των εγκαινίων, στην οδό Φίλωνος 9

Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ ετοιμάζει με μια όμορφη εκδήλωση τα εγκαίνια του «Τραβέρσο - Πολιτιστικό Στέκι της ΚΝΕ στον Πειραιά», που πλέον είναι έτοιμο και στεγάζεται στην οδό Φίλωνος 9 στον Πειραιά.

Η εκδήλωση των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Οκτώβρη στις 7 μ.μ.

Θα μιλήσει ο Ιάσονας Φανός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής.

Θα ακολουθήσει hip hop συναυλία με τους: Retro, Ryeme Riot & Raibo.

Ο ναυτικός όρος «τραβέρσο» σημαίνει πορεία με κόντρα τον άνεμο και η ΤΟ Πειραιά τον δανείστηκε από τον τίτλο της τρίτης ποιητικής συλλογής του Νίκου Καββαδία για να ονομάσει το Πολιτιστικό της Στέκι.

Οπως σημειώνει στο κάλεσμά της: «Με την πρωτοβουλία δημιουργίας του χώρου φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου της νεολαίας, στην ανάγκη για πολιτισμό και πολιτιστική δημιουργία, κόντρα στην πολιτική που εμπορευματοποιεί τις ανάγκες μας.

Το Πολιτιστικό μας Στέκι μπορεί να φιλοξενήσει και να δώσει χώρο έκφρασης και βήμα σε εκατοντάδες νέους που μπορούν να συμμετέχουν στις παραγωγές, να αξιοποιούν τους χώρους για ηχογραφήσεις και πρόβες».

Στο «Τραβέρσο» θα λειτουργήσουν: Θεατρική ομάδα, θεατρική ομάδα για μικρότερες ηλικίες, θεατρικό παιχνίδι, μουσικά σύνολα, ομάδα κινηματογράφου και ομάδα Ιστορίας της Τέχνης. Παράλληλα θα γίνονται μαθήματα στα εξής: Σχέδιο, παραδοσιακοί χοροί, reggaeton (ρεγκετόν, είδος μουσικής από τη Λατινική Αμερική), πιάνο, κιθάρα, βιολί, τρομπέτα, ούτι, φωτογραφία, σκάκι, ρομποτική.


Οι ομάδες θα λειτουργούν δωρεάν στο Στέκι, ενώ δωρεάν θα γίνονται και τα μαθήματα, με την εθελοντική συνεισφορά των δασκάλων.

Η ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ καλεί τους νέους να επικοινωνήσουν με το Στέκι, είτε για να δηλώσουν συμμετοχή στις ομάδες και τα μαθήματα είτε για να πουν τις δικές τους ιδέες.

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 210-4179462 και e-mail traverso@kne.gr



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ