Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Νέα Δημοτική Κίνηση

Με την παρουσία δημοτικών συμβούλων και την πλατιά συμμετοχή δημοτών από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, σε ανοιχτή εκδήλωση, ιδρύθηκε η Νέα Δημοτική Κίνηση στο Δήμο Συκεών. Διαπιστώθηκε πως η κατάσταση στην ΤΑ δεν πάει άλλο. Απαιτείται μια άλλη πολιτική, που να βγάζει την ΤΑ έξω από τα στενά διαχειριστικά όρια των κυβερνητικών επιλογών.

Στην ιδρυτική εκδήλωση, παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Θόδωρος Αποστολίδης, πρώην αντιδήμαρχος, αποχωρήσας από την παρούσα διοίκηση. Νίκος Βασιλειάδης, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία». Χρήστος Γιαρένης, από την παράταξη «Νέα Προοπτική» και Γιώργος Ταχμετζίδης, αποχωρήσας από την παρούσα διοίκηση.

Ολοι οι παρόντες συμφώνησαν ότι ο Δήμος θέλει μιαν άλλη διοίκηση, που, στηριζόμενη στην ενεργό συμμετοχή των δημοτών, θα συμβάλει αποφασιστικά στη λύση τοπικών, αλλά και γενικότερων προβλημάτων. Στα καθημερινά προβλήματα της καθαριότητας, των αστικών συγκοινωνιών, του κυκλοφοριακού, της ύδρευσης, της φροντίδας για το περιβάλλον κλπ. Στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όπως η Υγεία και η ποιότητα περίθαλψης στο Δήμο, αλλά και, ευρύτερα, η λειτουργία των σχολείων, δεμένη με τα γενικότερα προβλήματα Παιδείας. Η κοινωνική πρόνοια σε ιδιαίτερες ομάδες κατοίκων, όπως ηλικιωμένοι, εργαζόμενες μητέρες, άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ. Να συμβάλει στην πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, που κύρια πλήττει τις γυναίκες και τη νεολαία. Στα γενικότερα προβλήματα της ειρήνης και του πολέμου, της πάλης για τη διεύρυνση της δημοκρατίας και των λαϊκών ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ