Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ «ΠΕΤΡΟΛΑ»
Κυβερνητική αβάντα με νέες παρεκκλίσεις!

Η Επιτροπή Αγώνα προαναγγέλλει νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων

Από παλιότερη πάνδημη κινητοποίηση ενάντια στις επεκτάσεις της «Πετρόλα»
Από παλιότερη πάνδημη κινητοποίηση ενάντια στις επεκτάσεις της «Πετρόλα»
Η κυβέρνηση, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Λάτση και να νομιμοποιήσει τις καταστροφικές για το Θριάσιο νέες επεκτάσεις της «ΠΕΤΡΟΛΑ», δε διστάζει να εκδώσει πράξη παρέκκλισης ακόμη και από το νόμο 2965/2001, τον οποίο μόλις πρόσφατα ψήφισε η Βουλή σε αντικατάσταση του ΠΔ 84/84, το οποίο απαγόρευε την εγκατάσταση νέων βιομηχανιών στην Αττική και την ανεξέλεγκτη επέκταση των υφισταμένων. Και να φανταστεί κανείς ότι ο νέος νόμος αφήνει πάρα πολλά «παράθυρα» για την κατά παρέκκλιση επέκταση ρυπογόνων εγκαταστάσεων στο Λεκανοπέδιο, τα οποία, όπως φαίνεται, ούτε αυτά καλύπτουν την «ΠΕΤΡΟΛΑ»!

Οπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα κατά των επεκτάσεων της «ΠΕΤΡΟΛΑ», με χτεσινή της ανακοίνωση, η πράξη αυτή εκδόθηκε από την κυβέρνηση «καθ' υπόδειξιν» της «ΠΕΤΡΟΛΑ», μία μόλις μέρα πριν την προσδιορισμένη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (1 Φλεβάρη 2002) προσφυγής των κατοίκων κατά των επεκτάσεων, η οποία τελικά αναβλήθηκε για τις 5 Απρίλη.

«Είναι προφανές - τονίζει η Επιτροπή Αγώνα σε σχετική ανακοίνωση, προαναγγέλλοντας νέο γύρο κινητοποιήσεων σε όλα τα επίπεδα - ότι η κυβέρνηση παρεκκλίνει επικινδύνως από την κοινή λογική. Ομως κανένας, όσο ισχυρός κι αν αισθάνεται, δεν μπορεί να επιβάλει τις θελήσεις του σε μια κοινωνία που είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά αποφασισμένη να προασπίσει με "νύχια και δόντια" τα λιγοστά ελεύθερα τετραγωνικά του ζωτικού της χώρου. Δε θα επιτρέψουμε τη γιγάντωση της "ΠΕΤΡΟΛΑ" γιατί διακυβεύονται τα ζωτικά μας συμφέροντα. Αυτό το σαφέστατο μήνυμα οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους η "ΠΕΤΡΟΛΑ" και πρωτίστως η κυβέρνηση. Αλλιώς, θα κληθούν σύντομα να θερίσουν θύελλες αντιδράσεων για τις οποίες θα φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη».

Η Επιτροπή Αγώνα δηλώνει ότι θα καταθέσει Αίτηση Ακυρώσεως για την προσβολή και αυτής της πρωτοφανούς και σκανδαλώδους πράξης παρέκκλισης της κυβέρνησης, ενώ την ίδια στιγμή:

  • Υστερα από επιστημονικά τεκμηριωμένη απόφαση της Διεύθυνσης Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχίας δεν εγκρίθηκε η μελέτη επεξεργασίας και διάθεσης υγρών αποβλήτων των σχεδιαζόμενων επεκτάσεων της «ΠΕΤΡΟΛΑ».
  • Προσβλήθηκαν στο ΣτΕ και καταγγέλθηκαν στα αρμόδια όργανα της ΕΕ όλες οι υπόλοιπες διοικητικές πράξεις που εκδόθηκαν μέχρι τώρα για την αδειοδότηση της «ΠΕΤΡΟΛΑ». Μάλιστα το θέμα αυτό κατέχει περίοπτη θέση στον κατάλογο των περιβαλλοντικών παραβιάσεων που πρόκειται αύριο να συζητήσουν Κοινοτικοί εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στην Ελλάδα με την κυβέρνηση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ