Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
9ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΗΣ ΚΝΕ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ... αναρριχητικά

RIZOSPASTIS

Με αναρρίχηση βράχου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σάββατο το 9ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». «Νέοι» όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο αναρριχητικό πεδίο «Μακρύς Τοίχος», πάνω από τη Μονή Καρέα, στον Βύρωνα και είναι σίγουρο ότι τα αθλήματα βουνού κέρδισαν νέους φίλους. Αλλωστε, τέτοιες δραστηριότητες αποσκοπούν στην γνωριμία με το βουνό και τη φύση και πιο ειδικά την αναμέτρηση με νέες προκλήσεις όπως η αναρρίχηση.

Παλιότεροι σύντροφοι εκπαιδευμένοι ορειβάτες - αναρριχητές και νέα ταλαντούχα παιδιά που ασχολούνται με το σπορ έδωσαν τις συμβουλές τους, τις οδηγίες τους σε όλους όσοι βρέθηκαν για πρώτη φορά σε μια τέτοια ξεχωριστή δραστηριότητα, και με όλα τα μέτρα ασφαλείας όλοι δοκίμασαν τις δυνάμεις τους.

Νωρίτερα ο Θεοδόσης Μπενάτος, στέλεχος του Κόμματος, αναφέρθηκε στην ιστορία της αναρρίχησης, τη «μαγεία» που πάντα έκρυβαν τα βουνά, την εξέλιξη αυτού του σπορ - δραστηριότητας, τους ανθρώπους που και στη χώρα μας και στο εξωτερικό συνέβαλαν στην ανάπτυξή του. Υπογράμμισε ακόμα το δικαίωμα όλων στην αναψυχή και την άθληση που πρέπει να διεκδικηθεί συλλογικά ως κοινωνικό δικαίωμα. Τόνισε ότι μέσα από τα αθλητικά καμπ της ΚΝΕ επιδιώκεται τόσο η νεολαία να έρχεται σε επαφή με τον αθλητισμό, τη φύση, την ιστορία του τόπου και του κινήματος, όσο και να δυναμώνει ο αγώνας για βουνά και παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση για όλο τον λαό, μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ολοι οι συμμετέχοντες έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και την προσμονή για τις επόμενες ...αναρριχητικές εξορμήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ