Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν...

Από τις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις

Associated Press

Από τις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις
ΣΕΟΥΛ.-

Αντιπολεμική πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' την αμερικανική πρεσβεία στη Σεούλ πραγματοποίησαν χτες φοιτητές και εργαζόμενοι, αντιτιθέμενοι στην επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Τζορτζ Ουόκερ Μπους στη Νότια Κορέα, αλλά και στην πρόσφατη προσπάθεια του τελευταίου να συμπεριλάβει στο λεγόμενο άξονα του κακού τη ΛΔ Κορέας.

«Η αναγόρευση της ΛΔ Κορέας σε μέρος του άξονα του κακού αυξάνει την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο και απειλεί την ειρήνη στην περιοχή μας», υπογράμμισαν σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που επέδωσαν οι διαδηλωτές σε εκπρόσωπο της αμερικανικής πρεσβείας στη Σεούλ. Νωρίτερα, το πλήθος των διαδηλωτών φώναξε συνθήματα κατά της τακτικής και των σχεδιασμών νέων πολεμικών επεμβάσεων του Προέδρου των ΗΠΑ με πρόσχημα τον «αγώνα έναντι της τρομοκρατίας» και κρατούσε στα χέρια πανό που ανέγραφαν «Οχι στον πόλεμο! Οχι στην επίσκεψη Μπους».

Οι νεαροί διαδηλωτές θα επαναλαμβάνουν τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις και πορείες έξω ή κοντά στην αμερικανική πρεσβεία και σε μεγάλη αμερικανική βάση της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας καθημερινά απ' τις 14 έως τις 21 του Φλεβάρη, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η τριήμερη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στη Σεούλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ