Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ευχαριστημένοι... .

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΑ, ΛΟΙΠΟΝ, που υπάρχουν και κάποιοι που είναι ευχαριστημένοι σ' αυτήν τη χώρα! Σύμφωνα με έρευνα της Ενωσης Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων, το «επενδυτικό κλίμα» στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται «ιδιαίτερα ευνοϊκό». Αρα, λοιπόν, οι «επενδυτές» έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν.

Βεβαίως, στην κατηγορία αυτή την επενδυτών δε συμπεριλαμβάνονται οι συνταξιούχοι, γιατί πού να το πρωτοεπενδύσεις το ...περίπου 3,5% που έδωσε αύξηση ο Χριστοδουλάκης; Ούτε, βέβαια, και οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, διότι δεν είναι καλοί επενδυτές οι άνεργοι, ως γνωστόν.

ΑΛΗΘΕΙΑ, δε μάθαμε, αν στη συζήτηση, που είχαν χτες στην Κυβερνητική Επιτροπή για τον παράνομο τζόγο ο Κώστας Σημίτης, ο Χριστοδουλάκης και ο Χρυσοχοΐδης, συζητήθηκε και το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων.

`Η, μήπως, θεωρείτε πως τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν θέση σε μια συζήτηση για παράνομο τζόγο; Γιατί, από όσο γνωρίζουμε, η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια παίζει τα αποθεματικά τους στο Χρηματιστήριο και, μάλιστα, πριν μερικούς μήνες αύξησε και το σχετικό ποσοστό.

Οσο για το αν είναι παράνομος ή νόμιμος αυτός ο τζόγος, από όσο θυμόμαστε, η εν λόγω πρακτική δεν έχει τη νομιμοποίηση των ασφαλισμένων, αφού, ούτως ή άλλως, δεν μπορούν να αποφασίσουν για τη διαχείριση των εισφορών τους. Και, βέβαια, τα χρήματα που «ρισκάρονται» μόνο στην κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομίας δεν ανήκουν.

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, και ο Κώστας Καραμανλής ενεπλάκη στην «περήφανη» εξωτερική πολιτική μας και επιχείρησε ανεπιτυχώς να μεταπείσει τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Τζακ Στρο, για το θέμα του ευρωστρατού και τη συμμετοχή της Τουρκίας!

Καλή είναι αυτή η εξέλιξη. Οσοι στηρίζουν την πολιτική «ουράς» στους Βρετανούς και τους Αμερικανούς που ακολουθείται, είναι σωστό να μοιράζονται και τους κόπους και τις ευθύνες. Δίκαια πράγματα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ