Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ζητά μέτρα αντισεισμικής θωράκισης

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Βρύσαλης, ζήτησε την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τον σεισμό και να ληφθούν αποφάσεις, σε ό,τι αφορά την ευθύνη του δήμου αλλά και τη διεκδίκηση από την κυβέρνηση για την επίλυσή τους.

«Αυτήν τη στιγμή είναι κατεπείγουσα η ανάγκη να διαφυλαχτεί η ανθρώπινη ζωή, να υπάρξει άμεση αποζημίωση στο 100% των καταστροφών στην περιουσία του λαού της περιοχής και στις μικρές επιχειρήσεις, να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας και ολόπλευρης, ουσιαστικής στήριξης για όλους τους πληγέντες, αλλά και αντιμετώπισης των κινδύνων που δημιουργούν οι ισχυροί μετασεισμοί, που είναι σε εξέλιξη στον νομό Ηρακλείου», επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Υπογραμμίζοντας τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και τοπικών αρχών, τονίζει ότι «είναι κατεπείγουσα η ανάγκη να αποκατασταθούν οι καταστροφές και η ζωή των πληγέντων, οι ζημιές των δημόσιων υποδομών και κτιρίων όπως τα σχολεία, που δεκάδες από αυτά έχουν κριθεί "ακατάλληλα" και στον δήμο Ηρακλείου. Μετά από τις προηγούμενες χρονιές με σοβαρές τις συνέπειες της τηλεκπαίδευσης στους μαθητές, αλλά και με πολλές οικογένειες που και λόγω του σεισμού δεν διαθέτουν τις υποδομές, χρειάζεται να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Είναι κατεπείγουσα η ανάγκη να προχωρήσουν τώρα όλα τα απαραίτητα έργα ώστε να θωρακιστεί αντισεισμικά ο δήμος Ηρακλείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ