Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Εντονη κινητικότητα από την κυβέρνηση

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ για την οργάνωση των επόμενων αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Με ορίζοντα για τη νομοθέτηση τον Ιούνη, η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες επεξεργασίας των αντιασφαλιστικών μέτρων, που φαίνεται ότι βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο. Χτες ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, είχε συνάντηση με τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομίας, Δ. Ρέππα και Ν. Χριστοδουλάκη, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Εργασίας Ρ. Σπυρόπουλος. Γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση βιάζεται να κλείσει το μέτωπο του Ασφαλιστικού, προφανώς φοβούμενη ότι τυχόν παράτασή του θα μεγαλώσει το πολιτικό κόστος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του φθινοπώρου.

Ανάλογη σύσκεψη, για την πολιτική της κυβέρνησης στην περιφέρεια και με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές, έγινε και το πρωί με τη συμμετοχή του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Λαλιώτη, και του υπουργού Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδη.

Αλλά ακριβώς αυτός ο συσχετισμός του Ασφαλιστικού που κάνει η κυβέρνηση με τις εκλογές είναι μία ακόμα ένδειξη για τον αντιασφαλιστικό χαρακτήρα των μέτρων που προωθεί, όσο και αν πασχίζει να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη για το Ασφαλιστικό καθορίστηκαν τα τελικά χρονοδιαγράμματα του διαλόγου της απάτης που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Ο οποίος πρέπει ν' αρχίσει το αργότερο ως το τέλος του μήνα. Ταυτόχρονα αναμένει να της παραδοθούν οι κοστολογήσεις των Βρετανών αναλογιστών, στους οποίους έχουν παραδοθεί οι προτάσεις της.

Η συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών υποδηλώνει σαφώς την απόφαση της κυβέρνησης για παράλληλο «κοινωνικό διάλογο» και για το φορολογικό, όπως είχε ζητήσει και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλος, στην προχτεσινή συνάντηση που είχαν.

Η κινητικότητα αυτή στα κυβερνητικά επιτελεία και οι συνεχείς διεργασίες φανερώνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν η κυβέρνηση εξαπολύσει την επίθεση. Αλλά τη δική τους αντίσταση οργανώνουν και οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Στα πλαίσια αυτά τη Δευτέρα, στις 10 π.μ., συνεδριάζει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ για να προετοιμάσει και να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων. Η Γραμματεία θα κάνει απολογισμό των συλλαλητηρίων που διοργανώθηκαν από το ΠΑΜΕ στις 30-31 του Γενάρη και θα αποφασίσει για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει των εξελίξεων στην Κοινωνική Ασφάλιση και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι η πρώτη συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα γίνει την Τρίτη 12 του Φλεβάρη. Επίσης, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα εξετάσει τη διοργάνωση της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, που θα γίνει στην Αθήνα στις 6 του Απρίλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντάξεις στα όρια της φτώχειας και προετοιμασία για νέες περικοπές (2016-12-29 00:00:00.0)
Πλατιά εξόρμηση του ΠΑΜΕ για την επιτυχία της (2016-03-30 00:00:00.0)
Συνδιαλλαγή σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης (2005-11-08 00:00:00.0)
Βάση συζήτησης οι «ιδέες» Γιαννίτση και οι προτάσεις των Αγγλων (2001-07-18 00:00:00.0)
Τακτική «τραβάτε μας κι ας κλαίω» (2001-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ