Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σήμερα η πρώτη συνάντηση SPD - Πρασίνων - FDP

Σε τριμερείς διερευνητικές συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης αποφάσισαν να προχωρήσουν οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) και σήμερα αναμένεται η πρώτη συνάντηση. Πάντως και τα δυο κόμματα ξεκαθάρισαν πως δεν απορρίπτουν εντελώς έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), που ήρθαν δεύτεροι με μικρή διαφορά από το SPD, αλλά με μεγάλες απώλειες.

Μετά από έναν γύρο ξεχωριστών διερευνητικών επαφών μεταξύ των τεσσάρων κομμάτων τις προηγούμενες μέρες, ο οποίος επιβεβαίωσε την κοινή στράτευσή τους στις αντιλαϊκές προτεραιότητες του γερμανικού κεφαλαίου, χτες οι Πράσινοι ανακοίνωσαν πως θέλουν να εμβαθύνουν τις συνομιλίες με το SPD και το FDP και πρότειναν στο FDP να συμμετάσχει σε μια τέτοια τριμερή συζήτηση. Σύμφωνα με τους Πράσινους, οι συνομιλίες των τελευταίων ημερών οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι για έναν συνασπισμό SPD - FDP - Πρασίνων υπάρχουν τα περισσότερα κοινά σημεία. «Η Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU) πάντως προσπάθησε πραγματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συμπρόεδρος των Πρασίνων, Ρ. Χάμπεκ, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση δεν αποτελεί πλήρη απόρριψη ενός συνασπισμού με την Ενωση και τους Φιλελεύθερους (συνασπισμός «Τζαμάικα»)...

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Κρ. Λίντνερ, επανέλαβε πως «μεταξύ του FDP και της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU) υπάρχουν περισσότερα κοινά σημεία και ένας συνασπισμός Τζαμάικα παραμένει μια επιλογή για εμάς», πρόσθεσε ωστόσο ότι «οι ψηφοφόροι θέλουν να προσπαθήσουμε πρώτα για συνασπισμό υπό το SPD», που ήρθε πρώτο στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ