Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Επίσκεψη του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο, μετά από εκείνη στη Ρωσία, πραγματοποίησε χτες ο νέος ΥΠΕΞ του Ιράν, Χ. Αμίρ - Αμπντολαχιάν. Σε μια έμμεση αναφορά στις ΗΠΑ εκτίμησε ότι τα «ξένα στρατεύματα» είναι «κύριος παράγοντας αστάθειας» και πηγή «για όλα τα προβλήματα» στην ευρύτερη περιοχή. Εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του απέναντι στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λίβανος, υπενθυμίζοντας έμμεσα τη συνεχιζόμενη αποστολή ιρανικού πετρελαίου διά θαλάσσης και οδικώς μέσω Συρίας.

Ο Αμίρ - Αμπντολαχιάν συναντήθηκε πρώτα με τον Λιβανέζο Πρόεδρο Μ. Αούν και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Μπέρι. Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως ο διάλογος που έχει ξεκινήσει από τον Απρίλη μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας «μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις» στην ευρύτερη περιφέρεια και να βοηθήσει στην επίλυση περιφερειακών προβλημάτων.

«Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στη Συρία...»

Οι ΗΠΑ«είπαν ότι θα παραμείνουν στη Συρία και δεν θα αποσυρθούν, θα συνεχίσουν να μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους» και «θα εργασθούν για την κατασκευή υποδομής στην Βόρεια Ανατολική Συρία», ανέφερε σε δηλώσεις της από το Λονδίνο η Ιλχάμ Αχμέντ, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του «Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου», έπειτα από διαδοχικές επαφές που είχε τις προηγούμενες μέρες με Αμερικανούς διπλωμάτες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διαφημίζοντας τη συνέχιση της αμερικανικής επέμβασης στη Συρία και επιχειρώντας να «διασκεδάσει» το προηγούμενο «ξεπούλημα» των Κούρδων από τις ΗΠΑ το 2018, η Αχμέντ ισχυρίστηκε ότι οι Αμερικανοί «δεν ήταν ξεκάθαροι προηγουμένως, υπό τον Τραμπ και κατά την αποχώρηση από το Αφγανιστάν, αλλά αυτήν την φορά αποσαφήνισαν τα πάντα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ