Σάββατο 9 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 10 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Ιταλία και Γερμανία

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Gorillas»
Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Gorillas»
Σε εθνική απεργία καλεί τη Δευτέρα η Ενωση Συνδικάτων Βάσης Ιταλίας (USB) ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα για την «επανεκκίνηση της οικονομίας», που στην πράξη σημαίνουν «απολύσεις, εκποιήσεις, εκμετάλλευση, επισφάλεια».

Δίνοντας έμφαση στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική στην Παιδεία, που δεν μονιμοποιεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς, δεν προχωράει σε προσλήψεις, «κόβει δαπάνες για σχολικά κτίρια, ενώ οι τάξεις παραμένουν υπερπλήρεις με 27-30 μαθητές, με τον κίνδυνο να γίνουν εστίες μόλυνσης εφόσον τα ταβάνια δεν καταρρεύσουν πρώτα», η USB καλεί σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη στήριξή του στην USB και τον αγώνα των εργαζομένων της Ιταλίας, σημειώνοντας σε μήνυμά του:

«Η USB καλεί σε εθνική απεργία στις 11 Οκτώβρη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της Ιταλίας που επιτίθεται στα εργατικά δικαιώματα με απολύσεις, ανεργία, ακρίβεια, χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων. Για αυτή την κατάσταση μεγάλες είναι οι ευθύνες των συνδικάτων της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, CGIL, CISL και UIL, που έβαλαν πλάτη για την προώθηση αυτών των αντεργατικών πολιτικών.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίδια αντεργατική επίθεση επιχειρηματικών ομίλων - ΕΕ - κυβερνήσεων, που στόχο έχουν τη διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας σε βάρος των εργαζομένων.

Ομως οι εργαζόμενοι είναι που παράγουν τον πλούτο. Απέναντι στην επίθεση των εργοδοτών - ΕΕ και των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν, οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη της οργάνωσης, του συλλογικού αγώνα, της ταξικής, διεθνιστικής αλληλεγγύης».

Διαμαρτυρία ενάντια στις απολύσεις απεργών διανομέων στην «Gorillas»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά της εταιρείας διανομής τροφίμων «Gorillas Technologies» στο Βερολίνο έκαναν την Τετάρτη εργαζόμενοι και απολυμένοι της εταιρείας.

Η «Gorillas» προχώρησε σε μαζικές τρομοκρατικές απολύσεις απεργών την περασμένη Δευτέρα. Yπολογίζεται πως απολύθηκαν 30 - 40 εργαζόμενοι που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων από τα μέσα Ιούνη. Μάλιστα, η εταιρεία, ασκώντας πρωτοφανή εκφοβισμό, τηλεφώνησε σε ορισμένους και τους ρωτούσε αν έκαναν απεργία. Αν έλεγαν «ναι», τότε η απάντηση της εταιρείας ήταν «απολύεσαι»!

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής εκφράζει αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «Gorillas», με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η πολυεθνική προχώρησε σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων μετά τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στην εντατικοποίηση, την αύξηση του ωραρίου και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.

Η εταιρεία αξιοποιεί το αντεργατικό νομικό πλαίσιο αλλά και τα συνδικάτα που καλλιεργούν τη λογική της "ταξικής ειρήνης", την αδράνεια και την αναμονή, και αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι στην "Gorillas", τις ίδιες πρακτικές εφαρμόζουν οι πολυεθνικές σε κάθε χώρα. Αντίστοιχες τακτικές επιχείρησε να ακολουθήσει η θυγατρική της γερμανικής πολυεθνικής "DELIVERY HERO" στην Ελλάδα, η "E-FOOD". Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία "E-FOOD" έδωσαν απάντηση με οργάνωση, με αγωνιστικά συνδικάτα, ταξικό προσανατολισμό, δυνάμωμα του αγώνα για το δίκιο. Με τη δύναμη της αλληλεγγύης.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων Αττικής στηρίζει τον δίκαιο αγώνα σας και απαιτεί την ανάκληση των απολύσεων των αγωνιστών εργαζομένων στην "Gorillas"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ