Τρίτη 12 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις

Στα Γιάννενα
Στα Γιάννενα
Με πολύ μεγάλα απεργιακά ποσοστά αλλά και μαζικές, μαχητικές συγκεντρώσεις, εκπαιδευτικοί, μαζί με γονείς και μαθητές, διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στην Πάτρα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Γεωργίου. Οπως εκτιμήθηκε, ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων πολλών ετών για το σύνολο των εκπαιδευτικών, όπως πολύ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στην απεργία. Τα περισσότερα σχολεία της πόλης έμειναν κλειστά, ενώ συμμετοχή υπήρχε και σε αυτά της υπαίθρου. Στο πλευρό των εκπαιδευτικών βρέθηκαν γονείς, μαθητές, η δημοτική αρχή Πάτρας και το Εργατικό Κέντρο.

Στον Πύργο έγινε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και ακολούθησαν πορεία στα Δικαστήρια και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο πλευρό των εκπαιδευτικών βρέθηκαν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια του Πύργου και άλλων περιοχών της Ηλείας, καθώς και αντιπροσωπείες των σωματείων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα οξυμένα προβλήματα ειδικά στα πυρόπληκτα χωριά, όπου και εκεί προχωρούν συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία (βλέπε σελ. 13).

Στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια. Στη Ζάκυνθο η απεργιακή συγκέντρωση έγινε υπό βροχή μπροστά στην πρώην Νομαρχία και κυριάρχησε το μαθητικό στοιχείο, ενώ μεγάλη ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και στο Αργοστόλι.

Στην Κέρκυρα
Στην Κέρκυρα
Στα Γιάννενα η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε από το συγκρότημα των σχολείων της Ακαδημίας και στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου ενώθηκε με μαθητές του 2ου Γυμνασίου. Μετά το τέλος της κινητοποίησης 7 σχολεία της πόλης προχώρησαν σε συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής.

Στην Κέρκυρα η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε από τα Γενικά Λύκεια, ενώ, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, η συμμετοχή στην απεργία ήταν 85% στην Πρωτοβάθμια και 65% στη Δευτεροβάθμια.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Λευκάδα.

Στη Λάρισα, οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχυδρομείου. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου και της Ενωσης Γονέων, αλλά και δεκάδες μαθητές.

Στον Βόλο έγιναν συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, που κατέληξε στα Δικαστήρια. Μαζική απεργιακή συγκέντρωση έγινε στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα, με συμπαράσταση πολλών σωματείων και φορέων.

Στους δρόμους, με μαθητές, γονείς και εργαζόμενους, βγήκαν οι απεργοί εκπαιδευτικοί στη Χαλκίδα και στη Λαμία.

Μαζικότατες ήταν οι συγκεντρώσεις στην Κρήτη, με τους μαθητές να δίνουν δυναμικό παλμό στο Ηράκλειο και τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στα Χανιά με απεργιακά ποσοστά που ξεπερνούν το 90%.

Στην Πάτρα
Στην Πάτρα
Μαζικές συγκεντρώσεις έγιναν ακόμα στην Καλαμάτα, στη Χίο, στη Σάμο και πολλές άλλες πόλεις.


Στη Λάρισα
Στη Λάρισα

Στα Χανιά
Στα Χανιά
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απ' άκρη σ' άκρη της χώρας (2023-02-16 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις στις 9 Ιούνη ενάντια στην ψήφισή του (2020-06-04 00:00:00.0)
Σήμερα η απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών (2018-03-16 00:00:00.0)
Κατήγγειλαν το πολυνομοσχέδιο (2010-04-22 00:00:00.0)
Αγώνας για ενιαία Λαϊκή Παιδεία (2006-09-21 00:00:00.0)
Μέτωπο εργαζομένων, μαθητών, εκπαιδευτικών (1998-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ