Τρίτη 12 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
40 μέρες χωρίς τον Μίκη

Στον Γαλατά Χανίων, την ιδιαίτερη πατρίδα του Μίκη Θεοδωράκη και στη γη που «αγκάλιασε» τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, έγινε το πρωί του Σαββάτου το 40ήμερο μνημόσυνό του, παρουσία των παιδιών του, συγγενών και πλήθους κόσμου, ανθρώπων που αγάπησαν το έργο και την πορεία του, εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και της Τοπικής Διοίκησης.

Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκαν ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος, και τα μέλη της ΕΠ Κρήτης Μπάμπης Λουτσέτης, δημοτικός σύμβουλος Χανίων, και Δημήτρης Ανθούσης, δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά.

Ο Γιώργος Αγοραστάκης, προσωπικός φίλος του Μίκη και πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, στον επιμνημόσυνο λόγο του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εσυρε κι αυτός με τη σειρά του το χορό της δικολογιάς του. Ο ένας μετά τον άλλο, από γενιά σε γενιά, από επανάσταση σε επανάσταση, όλοι μαζί καταξίωσαν το αγωνιστικό κι απελευθερωτικό πνεύμα της Κρήτης και της Ελλάδας. Η εξέγερση και η Επανάσταση, η ανατροπή και η αντίσταση ήταν στο αίμα του».

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης τελετής, ο κόσμος επισκέφτηκε την οικία του, όπου ο δήμος Χανίων είχε ετοιμάσει ένα μικρό κέρασμα και ανακοινώθηκε ότι προχωρούν οι εργασίες ώστε να μετατραπεί σε Μουσείο Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη, ένα σημείο έρευνας, ανάδειξης και προώθησης του σπουδαίου έργου του δημιουργού σε όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη Φιλαρμονική του δήμου Χανίων, που εκτέλεσε μουσικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία του Γαλατά, δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ