Τρίτη 12 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εθνική απεργία στην Ιταλία

Από τη διαδήλωση στη Ρώμη
Από τη διαδήλωση στη Ρώμη
Εθνική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έγινε χτες στην Ιταλία, μετά από κάλεσμα της Ενωσης Συνδικάτων Βάσης (USB) και άλλων αγωνιστικών συνδικάτων, «ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της κυβέρνησης Ντράγκι, που ενσωματώνει τις απαιτήσεις του Συνδέσμου Ιταλών Βιομηχάνων (Confindustria) και της ΕΕ».

Ανάμεσα στα κεντρικά αιτήματα ήταν και η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επιπλέον, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό των συνομοσπονδιών CGIL, CISL και UIL για το νέο σύμφωνο που πρόκειται να συνάψουν με την κυβέρνηση και την Confindustria.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό της USB, απήργησαν τουλάχιστον 1 εκατ. εργαζόμενοι και πάνω από 100.000 συμμετείχαν στις διαδηλώσεις σε περίπου 40 πόλεις. Το πρωί, απεργοί απέκλεισαν τα βασικά λιμάνια της χώρας.

Στην απεργία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της «Alitalia», αγωνιζόμενοι ενάντια στις μαζικές απολύσεις, στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και στη μείωση μισθών. Χτες ακυρώθηκαν 127 εθνικές και διεθνείς πτήσεις, ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες διακόπηκαν σχεδόν σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ