Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκαίνια άλλης μιας ΝΑΤΟικής υποδομής

Τα «εγκαίνια» άλλης μιας ΝΑΤΟικής υποδομής στη χώρα, συγκεκριμένα του Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Αμυνας (IAMD CoE - Integrated Air and Missile Defense Centre of Excellence), γίνονται την ερχόμενη Τρίτη στα Χανιά.

Η εν λόγω ΝΑΤΟική υποδομή είχε δρομολογηθεί με σχετική απόφαση από το 2016, ήδη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και επί ΝΔ το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (NAC) ενέκρινε τη λεγόμενη διαπίστευσή του ως το 27ο ΝΑΤΟικό Κέντρο Αριστείας.

Στο IAMD CoE συμμετέχουν η Ελλάδα ως «επικεφαλής έθνος» και οι Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τσεχία ως «υποστηρίζοντα». Αλλη μια περίπτωση όπου οι «σύμμαχοι» Ελλάδα και Τουρκία καλούνται να λειτουργήσουν μαζί, στο πλαίσιο της λυκοσυμμαχίας, διασφαλίζοντας τη συνοχή στη νοτιοανατολική της πτέρυγα, στον «ενιαίο επιχειρησιακά χώρο» Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου ευρύτερα.

Τους στόχους του περιέγραφε πρόσφατα στη Βουλή, σε σχετική συζήτηση, ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, λέγοντας ότι «η αντιπυραυλική και αντιαεροπορική άμυνα ήταν ανέκαθεν ένας βασικός στόχος στην αμυντική πολιτική της ΝΑΤΟικής συμμαχίας», καθώς, όπως εξήγησε, δείχνοντας και προς τα πού στρέφονται τα «πυρά», «υπάρχουν πάρα πολλές χώρες, όπως η Κίνα, που έχει αναπτύξει πολύ προηγμένα, υπερηχητικά πλέον συστήματα πυραύλων, τα οποία δύσκολα αντιμετωπίζονται από το οπλοστάσιο το ΝΑΤΟικό ή χωρών που γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι έχουν αντιπαρατεθεί στην αυξανόμενη στρατιωτική κινεζική ισχύ»...

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, και στη συνεχή ανάπτυξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον δίαυλο της Ανατολικής Μεσογείου, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία παίρνει, ξανά, μέρος με μαχητικά της, από προχτές έως και τις 28 του μήνα, στην άσκηση «Blue Flag», που διοργανώνει η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία με επίκεντρο την αεροπορική βάση Ovda του Ισραήλ, φέτος με τη συμμετοχή και ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας, Ιταλίας αλλά και Ινδίας, αφού τα ευρωατλαντικά σχέδια απλώνονται έως τον Ινδο-Ειρηνικό για την ανακοπή της κινεζικής διείσδυσης.

Αλλωστε, στο ίδιο «φόντο», τη Δευτέρα διεξήχθη συνεκπαίδευση της φρεγάτας «ΕΛΛΗ» με τη γερμανική φρεγάτα «FGS SCHLESWING HOLSTEIN», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Αιγαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολεμικό επεισόδιο για την «Υδρα» στην Ερυθρά, πυραύλους στη ...Γαλλία στέλνει η Ελλάδα (2024-04-26 00:00:00.0)
Χωμένη μέχρι τα μπούνια η κυβέρνηση (2022-06-25 00:00:00.0)
Επικίνδυνη για τον λαό η εγκατάσταση του Κέντρου (2021-10-20 00:00:00.0)
Στοχοποιείται ο λαός μας με κάθε ιμπεριαλιστική επιθετική υποδομή στο ελληνικό έδαφος (2021-09-25 00:00:00.0)
Σκάνδαλο διαρκείας οι εξοπλισμοί... (2011-08-07 00:00:00.0)
Κέντρο διέλευσης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων (2006-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ