Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Ενταση πιέσεων για «μέτρα» κατά του Ιράν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Ν. Μπένετ, οξύνει την αντιπαράθεση με το Ιράν, ασκώντας πιέσεις για «τιμωρία» επειδή προωθεί το πυρηνικό του πρόγραμμα αθετώντας «δεσμεύσεις» έναντι της διεθνούς συμφωνίας του 2015, την οποία βέβαια οι ισραηλινές κυβερνήσεις απορρίπτουν και επιχειρούν να εξουδετερώσουν.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Ιερουσαλήμ, ανέφερε πως προσδοκά από «διεθνείς δυνάμεις να θέσουν το ζήτημα του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ». Απέφυγε να επαναλάβει απειλές επίθεσης κατά του Ιράν, όπως έκανε προ ημερών ο υπουργός Αμυνας, Μπ. Γκαντς, ο οποίος παραδέχθηκε πως ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να επεξεργάζεται σχέδια επίθεσης σε βάρος του Ιράν.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χτες, ο Μπένετ θα μεταβεί - για πρώτη φορά αφότου έγινε πρωθυπουργός - στο Σότσι για να συναντήσει τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλ. Πούτιν, στις 22 Οκτώβρη.

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού έγιναν μερικές ώρες πριν από την άφιξη του υπουργού Εξωτερικών, Γ. Λαπίντ, στην Ουάσιγκτον, όπου ξεκινά τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Σε αυτήν προγραμματίζεται να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του, Αντ. Μπλίνκεν, και τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο πλαίσιο προσπαθειών περαιτέρω ενίσχυσης των λεγόμενων «συμφωνιών του Αβραάμ». Ο Λαπίντ θα συναντηθεί επίσης με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, και ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου.

  • Στο μεταξύ, χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις των «Φρουρών της Επανάστασης» στο Ιράν ξεκίνησαν χτες τις ετήσιες διήμερες ασκήσεις «Velayat» στον Περσικό Κόλπο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ