Σάββατο 16 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 17 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Θα ενώσουμε τις φωνές και τις καρδιές μας... »

Δηλώσεις της Ρίτας Αντωνοπούλου και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση

Akis Christou

Οπως μας είπε η Ρίτα Αντωνοπούλου,«πάντα η συγκίνηση είναι μεγάλη όταν υπάρχει τέτοια ιστορία από πίσω από μια εκδήλωση. Αυτό μας φορτίζει πολύ αλλά αυτή είναι και η υπέροχη λειτουργία που έρχεται να υπηρετήσει το τραγούδι που αγαπάμε. Ολα περνάνε και λυτρώνονται μέσα από αυτό. Λαμβάνοντας υπόψη τον λόγο της συναυλίας και την ιστορία του τόπου αυτού, αποφασίσαμε να κινηθούμε σε ρεπερτόριο πολιτικής χροιάς, επιλέγοντας τραγούδια που έχουν στιγματίσει την πορεία των Ελλήνων μέσα σε όλες τις δύσκολες κοινωνικοπολιτικές συγκυρίες. Θεοδωράκης, Μικρούτσικος και αντάρτικα θα είναι ο βασικός μας κορμός. Είναι κάτι που το γνωρίζουμε καλά με τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, οπότε θα έρθουμε κοντά σας με χαρά και δύναμη να ενώσουμε τις φωνές μας και τις καρδιές μας».

Από την πλευρά του, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης επισημαίνει: «Είναι συγκλονιστικό να βρίσκεσαι σε τόπους τόσο ηρωικούς. Οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη όσων έπεσαν, πιστοί στην ιδεολογία τους και το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο. Η αποφασιστικότητά τους και το πανανθρώπινο όραμά τους είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, καθώς οι απάνθρωποι ιμπεριαλιστές, η πλουτοκρατία και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, αγωνιώντας για το μέλλον που τους επιφυλάσσουν οι λαοί, υποθάλπουν ξανά τον φασισμό και διαγκωνίζονται στην προσπάθεια για στέρηση βασικών αγαθών για τον καθημερινό άνθρωπο.

Ελάχιστη προσφορά, λοιπόν, και ιδιαίτερα τιμητική η συμμετοχή στην ιστορική στιγμή των εγκαινίων του Μνημείου του λόφου του Μεζούρλου, με την καταλυτική παρουσία, μάλιστα, των μπροστάρηδων των λαϊκών αγώνων κομμουνιστών. Θα ακουστούν τραγούδια ταιριαστά με την περίσταση και τον τόπο. Πρόκειται για έργα που αγαπάμε ιδιαίτερα και ανήκουν στους σημαντικούς δημιουργούς που έγραψαν ιστορία με τον (πολιτικό) λόγο και τη μουσική τους. Ανάμεσά τους κάποια εμβληματικά αντάρτικα. Γι' αυτό το σπουδαίο ρεπερτόριο, θεωρώ ιδανική ερμηνεύτρια την Ρίτα και ευτυχή συνθήκη την παρουσία της στα πολιτιστικά μας πράγματα, όχι μόνο λόγω των αδιαμφισβήτητων τραγουδιστικών της ικανοτήτων, αλλά και γιατί κατανοεί σε βάθος το νόημα των όσων ερμηνεύει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ