Τρίτη 19 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Στο 60% καθηλωμένη η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού

Καθηλωμένη στο 60% παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη των εμβολιασμών, με την κυβέρνηση για άλλη μια φορά χτες - διά στόματος του γγ της ΠΦΥ Μ. Θεμιστοκλέους - να υποστηρίζει ότι «πάμε καλά», προβάλλοντας ως «δείκτη επιτυχίας» τους εξίσου χαμηλούς μ.ο. της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου η εμβολιαστική κάλυψη ανέρχεται μόλις στο 64,2%. Σημειώνεται ότι με ευθύνη της κυβέρνησης ανεμβολίαστοι παραμένουν χιλιάδες άνθρωποι σε απομακρυσμένα χωριά που δεν υπάρχει ούτε μια δημόσια δομή Υγείας, κατάκοιτοι (πάνω από 2.000 βάσει των σχετικών αιτημάτων), μετανάστες, Ρομά, χρήστες ουσιών κ.λπ. Κι ενώ η μισή χώρα ήδη «βράζει» από τη νέα αναζωπύρωση της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την επιτάχυνση του εμβολιασμού (όπως ενίσχυση της δημόσιας ΠΦΥ), για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ κ.λπ.

Και στη χτεσινή κυβερνητική ενημέρωση έγινε αναφορά στην 3η δόση του εμβολιασμού, ενώ σε αναμονή για την έγκριση 2ης δόσης είναι το μονοδοσικό εμβόλιο «Johnson & Johnson».

Οπως αναφέρθηκε, μελέτες σε παιδιά κι έφηβους στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά υψηλό (αντίστοιχο των ενηλίκων) ανεξάρτητα από την ηλικία ή από τη φάση λοίμωξής τους, που διευκολύνει και ευνοεί τη δημιουργία νέων μεταλλάξεων. Παρ' όλα αυτά, τα σχολεία λειτουργούν με μοναδικό μέτρο την «αυτοδιάγνωση» και τα ...ανοιχτά παράθυρα.

Εκατό θάνατοι σε τρεις μέρες

Εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω Covid-19 τις τελευταίες τρεις μέρες στη χώρα, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό από την έναρξη της επιδημίας στους 15.418.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τριήμερο είναι 8.142 και χτες 3.164. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 697.033.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 347, εκ των οποίων ένα παιδί, οι 307 (88,47%) από τους οποίους είναι ανεμβολίαστοι. Σημειώνεται ότι αυξήθηκαν κατά 10,42% οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ η πληρότητα ΜΕΘ/ΜΑΦ ανέβηκε στο 73,6%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ