Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) ξεκινούν αύριο Πέμπτη επίσημες διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία. Προγραμματίζονται συνολικά 22 ομάδες εργασίας που θα διαπραγματευτούν τις λεπτομέρειες μιας ενδεχόμενης κυβερνητικής συμφωνίας.

ΜΟΣΧΑ.-- Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν δεν θα παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής του G20 στη Ρώμη αυτόν τον μήνα, αλλά θα συμμετάσχει σε αυτή μέσω τηλεδιάσκεψης, ανέφερε χτες το Κρεμλίνο. Ο Πούτιν ενημέρωσε σχετικά τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μ. Ντράγκι (η Ιταλία έχει την προεδρία στο G20), σε τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν επίσης την κατάσταση στο Αφγανιστάν και διμερή θέματα.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκαν οι πρέσβεις ΗΠΑ, Καναδά, Δανίας, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Σουηδίας, Φινλανδίας, Νέας Ζηλανδίας, Γερμανίας και Γαλλίας, όπου τους επιδόθηκε διαμαρτυρία μετά από κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν για την υπόθεση του φυλακισμένου αντιπολιτευόμενου επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά, που κατηγορείται για κατασκοπεία και απόπειρα πραξικοπήματος.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ.-- Δικινητήριο αεροσκάφους τύπου McDonnell Douglas χτύπησε σε φράχτη κατά τη διαδικασία απογείωσης σε αεροδρόμιο του Χιούστον στις ΗΠΑ, κατέληξε σε διπλανό χωράφι και τυλίχθηκε στις φλόγες. Ευτυχώς και οι 21 επιβαίνοντες κατάφεραν να βγουν σώοι προτού το αεροσκάφος πάρει φωτιά, από την οποία τελικά καταστράφηκε ολοσχερώς.

ΡΑΜΑΛΑ.-- Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν χτες τον 70χρονο Παλαιστίνιο ακαδημαϊκό και συγγραφέα Αχμαντ Καταμίς, με το πρόσχημα ότι έδωσε διάλεξη προτρέποντας τους φοιτητές σε αντίσταση. Ο Καταμίς είχε φυλακιστεί για επτά μήνες μέχρι τον Αύγουστο του 2020, χωρίς κατηγορίες, στο πλαίσιο της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης». Στο ίδιο πλαίσιο έχει φυλακιστεί συνολικά 10 χρόνια χωρίς κατηγορίες.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Οι περισσότεροι παγετώνες σε βουνά της αφρικανικής ηπείρου, όπως στα όρη Κιλιμάντζαρο, Κένυα, Ρουεντζόρι, είναι πολύ πιθανό να εξαφανιστούν μέχρι το 2040, εκτιμά έκθεση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ