Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ
Προετοιμάζονται για την κάθοδο στην Αθήνα

Να δώσουν δυναμική απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης, με μαζική συμμετοχή στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν πληγέντες από φυσικές καταστροφές στις 6 Νοέμβρη στην Αθήνα, στις 12 μ. στο Σύνταγμα, αποφάσισαν οι ρετσινάδες της Βόρειας Εύβοιας.

Η συνέλευση που συγκάλεσε το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών - Δασεργατών, χτες το απόγευμα, στην Αγία Αννα, επικύρωσε και τυπικά τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο που αποφάσισαν Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από διάφορες περιοχές της χώρας, στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μετά από πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας.

Στο πλαίσιο της χτεσινής συνέλευσης τονίστηκε ότι η συνέχιση του αγώνα είναι μονόδρομος τόσο για τους ρετσινάδες όσο και για ολόκληρο τον λαό της Βόρειας Εύβοιας προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να συνεχίσει να ζει στον τόπο του. «Μας δουλεύουν κατάμουτρα. Πηγαίνουμε στα υπουργεία και μας τάζουν διάφορα και την άλλη μέρα τα παρουσιάζουν αλλιώς. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά που μας υποσχέθηκαν. Αν δεν συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, στο τέλος δεν θα πάρουμε τίποτα. Δεν χωρά εφησυχασμός και μην ακούτε αυτούς που έρχονται στα χωριά και σας χτυπάνε στην πλάτη», σημείωσε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Βαγγέλης Γεωργαντζής, πρόεδρος του σωματείου.

Πρόσθεσε ότι όσα έχουν κερδίσει οι ρετσινάδες τα έχουν κερδίσει μέσα από αγώνα και επισήμανε ότι μπροστά στην κατάσταση αυτή είναι καθοριστικό να διατηρηθεί η ενότητα του σωματείου αλλά και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσα από τις εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που στη χτεσινή συνέλευση προγραμματίστηκαν για τις 7 και 14 Νοέμβρη.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι συνελεύσεις των Επιτροπών Αγώνα και της Συντονιστικής Επιτροπής στα πυρόπληκτα χωριά της Βόρειας Εύβοιας. Ενταγμένη στην περαιτέρω οργάνωση και ενδυνάμωση του αγώνα και της διεκδίκησης είναι και η διαδικασία εκλογών στον Αγροτικό Σύλλογο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που ξεκίνησαν την Τρίτη και θα ολοκληρωθούν στις 27 Οκτώβρη. Ηδη τις δύο πρώτες μέρες μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις εκλογές, ενδεικτική της αγανάκτησης των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων της περιοχής που βιώνουν τα ψέματα της κυβέρνησης και βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σειρά από όρους και προϋποθέσεις που τους εξαιρούν ακόμη και από τα ψίχουλα των αποζημιώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ