Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΠΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας χτες για ανθυγιεινό επίδομα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, πραγματοποίησαν χτες το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε να μην περικοπεί το επίδομα ώσπου να αποφασιστεί η καινούργια του μορφή. Ακόμα ενημέρωσε ότι το σχετικό πόρισμα της Επιτροπής έχει παραδοθεί στο υπουργείο αλλά δεν έχει ακόμα ληφθεί πολιτική απόφαση για το επίδομα. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ακόμα, όπως αναφέρει το Συνδικάτο, ο αναπληρωτής υπουργός «επιβεβαίωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να έχει ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και κάποιες κατηγορίες εργαζομένων να ενταχθούν και κάποιες να απενταχθούν» και ότι «η προοπτική είναι να απενταχθούν ακόμα περισσότερες κατηγορίες, εφόσον πραγματοποιηθούν μελέτες εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου, με νέο θεσμικό πλαίσιο».

Από τη μεριά της, η αντιπροσωπεία του Συνδικάτου τόνισε ότι «σε έναν κλάδο που μετράει δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους εργάτες δεν θα δεχθούμε καμία περικοπή ή απένταξη εργαζομένων από το επίδομα. Αντίθετα, διεκδικούμε να ενταχθούν και νέοι εργαζόμενοι (...) κάτι που προφανώς και δεν μπορεί να έχει ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα». Το Συνδικάτο σημειώνει ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι σαφείς και ότι «παραμένουμε σε ετοιμότητα για να δώσουμε μαχητική απάντηση όταν η κυβέρνηση ανακοινώσει τους σχεδιασμούς της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κόφτες» στο λαό για τις νέες ενισχύσεις στο κεφάλαιο (2019-10-09 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγώνα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς (2017-09-06 00:00:00.0)
Αντιδρούν σε περικοπές μισθών και άλλες ανατροπές (2016-04-20 00:00:00.0)
Συνεδρίασε η Επιτροπή για τα Βαρέα (2009-07-09 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο και τα εποχιακά επιδόματα! (1997-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ