Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ
Το άσπρο μαύρο έκανε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ

Για «βιασμό της πραγματικότητας» σχετικά με την υπόθεση του κτήματος ΘΩΝ, που ΥΠΕΧΩΔΕ και Δήμος Αθηναίων παραχωρούν βορρά στις ορέξεις του μεγαλοκατασκευαστή, Μπ. Βωβού, καταγγέλλει την αρμόδια υπουργό, Βάσω Παπανδρέου, ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων. Ο «βιασμός» συντελέστηκε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» της ΝΕΤ, την οποία ο Σύλλογος καταγγέλλει για λογοκρισία σε βάρος του.

Ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για επιλεκτική παρουσίαση των απόψεών του από την εκπομπή σε όφελος της υπουργού ΠΕΧΩΔΈ, η οποία έχοντας το «ατού» του τελευταίου και ζωντανού λόγου, έκανε το άσπρο μαύρο. Συγκεκριμένα, απέκρυψε τους σχεδιασμούς για την ανέγερση κτιρίου - θηρίου μπροστά από το διατηρητέο μνημείο της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου. Αγνόησε το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και τις μελέτες του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, αλλά και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που εντοπίζουν την ανάγκη δημιουργίας ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων για την καταφυγή των κατοίκων σε περίπτωση σεισμού. Ανέφερε ψευδώς ότι το τμήμα του κτήματος ΘΩΝ που χτίζεται είναι περίπου ένα στρέμμα, όταν αποδεικνύεται ότι αυτό που επιδιώκεται να κατασκευαστεί καλύπτει 2,2 στρέμματα. Προκατέλαβε τέλος την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο έχουν προσφύγει οι κάτοικοι ώστε να ανακληθεί η οικοδομική άδεια.

Μετά απ' όλα αυτά, ο Σύλλογος ζητά από τον πρωθυπουργό να παρέμβει ώστε να γίνει πράσινο όλος ο αδόμητος χώρος του ΘΩΝ. Επίσης, ζητά από τον δήμαρχο Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλο την άμεση διακοπή των οικοδομικών εργασιών στο χώρο και την ανάκληση της σχετικής άδειας. Ζητά τέλος από την ΕΣΗΕΑ και το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να παρέμβει στη ΝΕΤ για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την τήρηση της στοιχειώδους δεοντολογίας. Παράλληλα, ο Σύλλογος δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του ώστε να γίνει ολόκληρος ο αδόμητος χώρος του ΘΩΝ ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος πρασίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ