Τρίτη 26 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
Ανακοίνωσε τους πρώτους υποψηφίους για τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Τη Διακήρυξη και τους πρώτους υποψηφίους της για τις εκλογές της 28ης Νοέμβρη παρουσίασε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χτες μίλησαν ο Παντελής Ραδίσης, επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, η Σόνια Μελανεφίδου, πρώην μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, και οι Μίνα Αγγελοπούλου και Δημήτρης Νταφόπουλος, υποψήφιοι με τον συνδυασμό. Αναφέρθηκαν στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου και στις μάχες που δόθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Ανέδειξαν ότι η ταξική διαστρωμάτωση στον κλάδο είναι πιο έντονη από ποτέ, με τα ακριβοπληρωμένα μεγάλα δικηγορικά γραφεία από τη μία και τους μισθωτούς σε αυτά τα γραφεία από την άλλη, και ενδιάμεσα τους αυτοαπασχολούμενους όλων των βαθμίδων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ειδική αναφορά έγινε στους μισθωτούς δικηγόρους που εμφανίζονται ως «συνεργάτες», ώστε να μην τους αναγνωρίζονται δικαιώματα, και επίσης στην πρακτική άσκηση - μαθητεία, πίσω από την οποία κρύβεται μια βάρβαρη μορφή εκμετάλλευσης.

Τόνισαν ότι οι ηγεσίες των Δικηγορικών Συλλόγων εκφράζουν τα μεγάλα συμφέροντα, ενώ σημείωσαν την ανάγκη οι μισθωτοί και οι μικροί - αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι να δυναμώσουν τη φωνή διεκδίκησης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους ισχυροποιώντας την «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ