Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Συνάντηση με την πρόεδρο της Βιετναμέζικης Ενωσης Οργανώσεων Φιλίας

Από τη συνάντηση της προέδρου της VUFO με την αντιπροσωπεία του ΠΣΕ
Από τη συνάντηση της προέδρου της VUFO με την αντιπροσωπεία του ΠΣΕ
Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες συνάντηση αντιπροσωπείας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) με την πρόεδρο της Βιετναμέζικης Ενωσης Οργανώσεων Φιλίας (VUFO) Nguyen Phuong Nga, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο πολυμελούς αντιπροσωπείας με επικεφαλής την αντιπρόεδρο της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ.

Η αντιπροσωπεία του ΠΣΕ, αποτελούμενη από τους Θανάση Παφίλη και Ηρακλή Τσαβδαρίδη, γενικό γραμματέα και εκτελεστικό γραμματέα του ΠΣΕ αντίστοιχα, αφού καλωσόρισε την πρόεδρο της VUFO, ενημέρωσε για τη δράση και τον σχεδιασμό του ΠΣΕ και ειδικότερα για την προοπτική διεξαγωγής του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου του ΠΣΕ στο Βιετνάμ το 2022.

Η Nguyen Phuong Nga ευχαρίστησε το ΠΣΕ για την αμέριστη αλληλεγγύη του προς τον λαό του Βιετνάμ, τόσο ιστορικά όσο και σήμερα, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την επιλογή της χώρας της ως τόπου διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΠΣΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η διεθνής κατάσταση με την εξέλιξη της πανδημίας, οι απειλές για την ειρήνη και ασφάλεια των λαών σε συνδυασμό με ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, καθώς και ζητήματα που αφορούν την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και ειδικότερα της διεθνούς Συνθήκης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, του 1982 (UNCLOS).

Η αντιπροσωπεία του ΠΣΕ επαναβεβαίωσε την αλληλεγγύη με τον λαό του Βιετνάμ και ειδικότερα με τα θύματα και τις οικογένειες των θυμάτων του τοξικού «Πορτοκαλί Παράγοντα» που χρησιμοποίησαν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές για τη δολοφονία χιλιάδων αμάχων στη διάρκεια του βρώμικου πολέμου τους στο Βιετνάμ. Το ΠΣΕ υπογράμμισε την ανάγκη έμπρακτης στήριξης και αποζημίωσης των θυμάτων, που συνεχίζουν στην τέταρτη γενιά με βαριές επιπτώσεις, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ