Τρίτη 12 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διά... χειρός Μποντίρογκα

Ο Μποντίρογκα κορυφαίος του ΠΑΟ κόντρα στον Ηρακλή

Sportidea

Ο Μποντίρογκα κορυφαίος του ΠΑΟ κόντρα στον Ηρακλή
Μπορεί αυτή να ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός έφθασε τόσο κοντά στην ήττα, όμως ούτε ο Ηρακλής μπόρεσε να του σταματήσει το νικηφόρο σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη (17-0). Οι «πράσινοι», με κορυφαίο τον Μποντίρογκα, επικράτησαν του «γηραιού» με 77-74, που δεν μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά των +10 πόντων που είχε αποκτήσει. Βλέπετε, το πρώτο μέρος σχεδόν όλο ανήκει στους φιλοξενουμένους που είχαν το «πάνω χέρι» και προηγήθηκαν με 42-32. Δυο λεπτά όμως πριν το τέλος τα απανωτά λάθη των παικτών του Κ. Πιλαφίδη έφεραν τους γηπεδούχους σε απόσταση αναπνοής, αφού έκλεισαν το ημίχρονο με 42-44. Στο Β` μέρος πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά ο Ηρακλής βρισκόταν κοντά στο σκορ... μέχρι που ο Μποντίρογκα (30 πόντους συνολικά) ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού. Με 11 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη. Σε αυτό συντέλεσε και η τύχη των πρωταθλητών στην τελευταία επίθεση του Ηρακλή, όταν ο Μπάρκλεϊ μόνος από τα 6,25 αστόχησε σε σουτ τριών πόντων.

Σαν... σίφουνας πέρασε και από το Περιστέρι η ΑΕΚ που επικράτησε της τοπικής ομάδας με 84-74 και παρέμεινε στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Η Ενωση σε μια έδρα όπου μέχρι πρότινος περνούσε... δύσκολα απογεύματα, αυτή τη φορά δεν κινδύνεψε, έστω και εάν σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο (55-49 στο 25`). Χάρις στην πολύ καλή άμυνα, αλλά και την ευστοχία της περιφέρειας, κυρίως από τη γραμμή του τρίποντου στο τελευταίο δεκάλεπτο και την πολύ καλή απόδοση των αναπληρωματικών. (Χατζής 9π, Μπιλμπά 8π).

Χωρίς να πείσει για την απόδοσή του για μια ακόμη φορά, ο Ολυμπιακός κατάφερε πάντως να επικρατήσει του Αρη στο Αλεξάνδρειο με 78-73. Οι «ερυθρόλευκοι» με πολλές διακυμάνσεις στο παιχνίδι τους έδειξαν ψυχραιμία στα τελευταία κρίσιμα λεπτά έχοντας κορυφαίο τον Φόρεστ (17π).

Την έκπληξη της αγωνιστικής έκαναν το Ηράκλειο και η Νήαρ Ηστ. Οι Κρητικοί με μπροστάρη τον Χαρίση (29π), που αναδείχτηκε και κορυφαίος της αγωνιστικής, πέρασαν νικηφόρα από τη Δράμα νικώντας τον ΚΑΟΔ 91-88. Η Νήαρ Ηστ μετά την επιτυχία κόντρα στον Ολυμπιακό επικράτησε και του ΠΑΟΚ με 71-66. Τα αλλά αποτελέσματα: Πανιώνιος - Δάφνη 87-68, Μαρούσι - Ιωνικός 89-80. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΕΚ 31, ΠΑΟ 30, Ηρακλής 28, Ολυμπιακός 27, Πανιώνιος 26, Μαρούσι 24, Περιστέρι 23, Ηράκλειο 22, ΠΑΟΚ 22, Αρης 21, Νήαρ Ηστ 21, ΚΑΟΔ 21, Ιωνικός ΝΦ 20, Δάφνη 19.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ