Τρίτη 12 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Συμπαράσταση στους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους

Την αλληλεγγύη των Σωματείων Οικοδόμων Ελλάδας ζητούν με επιστολή τους οι οικογένειες των πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία που, συμπαραστεκόμενες στον αγώνα των παιδιών τους για την κατάργηση των «λευκών κελιών», έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας μέχρι θανάτου από τις 14 Νοέμβρη. Από τη μεριά του το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων έχει ήδη αποφασίσει και δηλώσει τη συμπαράσταση και τη στήριξη του αγώνα τους. Ανάλογη απόφαση έχει πάρει και η Ενωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Στην επιστολή τους οι οικογένειες των πολιτικών κρατουμένων αναφέρουν ότι η απάνθρωπη στάση της τουρκικής κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 85 απεργών πείνας και το σοβαρό τραυματισμό 300. Εκατοντάδες άλλοι απεργοί πείνας βρίσκονται στα πρόθυρα του θανάτου. Παρ' όλα αυτά ο αγώνας τους, τονίζουν, συνεχίζεται «με πίστη και αποφασιστικότητα» και υπογραμμίζουν: «Για το δυνάμωμα και νίκη του αγώνα μας είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη και η συμπαράστασή σας».

Στην Ελλάδα, αναφέρεται στην επιστολή, η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν είναι η αρμόδια για τη διοργάνωση αποστολών ατόμων και δημοκρατικών φορέων, διαδηλώσεων διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεων - αποστολής οικονομικής ενίσχυσης για την άμεση αντιμετώπιση επειγόντων καταστάσεων. Η έδρα της Επιτροπής βρίσκεται στην οδό Τζαβέλλα 3 (τηλ. 010-3848.330, 0932-076.609, 0946-082.543).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ