Τρίτη 9 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΟΑΣΘ
Αντί για μέτρα προστασίας επιβάλλονται πρόστιμα στους εργαζόμενους

Την απόφαση της διοίκησης του ΟΑΣΘ να επιβάλει εξοντωτικά πρόστιμα, ύψους 300 έως 1.500 ευρώ, σε εργαζόμενους για τα υποχρεωτικά rapid test, καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΑΣΘ. Ξεκαθαρίζει ότι τα μέτρα προστασίας που εισηγούνται οι επιστήμονες πρέπει να τηρούνται από όλους, όμως η ιχνηλάτηση και τα προληπτικά τεστ πρέπει να γίνονται με ευθύνη της επιχείρησης και του κράτους σε όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Οπως αναφέρει, «ειδικότερα στον τομέα της συγκοινωνίας η κινητικότητα των εργαζομένων λόγω της φύσης της εργασίας είναι πολύ μεγάλη και θα έπρεπε να παρθούν ειδικά μέτρα, κάτι που ποτέ δεν έκαναν υπουργείο και ΟΑΣΘ, γι' αυτό είχαμε και τα τραγικά αποτελέσματα το προηγούμενο διάστημα, με τους 7 νεκρούς συναδέλφους και τα εκατοντάδες κρούσματα.

Και ενώ ξανά αυτές τις μέρες υπάρχει συρροή κρουσμάτων, συγκεκριμένα στην αποθήκη ανταλλακτικών του αμαξοστασίου του Φοίνικα, η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν έχει πάρει κανένα μέτρο!».

Προσθέτει ότι υπάρχουν πολλά «μπερδέματα» όσον αφορά την πραγματοποίηση των τεστ, καθώς «τεστ που πραγματοποιήθηκαν δεν εμφανίζονται στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, ενώ οι εργαζόμενοι που τα έχουν πραγματοποιήσει μπορούν να το αποδείξουν, καθώς υπάρχουν τα στοιχεία στο ιδιωτικό κέντρο όπου πραγματοποίησαν το τεστ. Υπάρχουν και κραυγαλέες περιπτώσεις όπου εργαζόμενοι είχαν κανονική άδεια και δεν πήγαιναν στη δουλειά, ωστόσο τους επιβλήθηκε πρόστιμο και μάλιστα 1.500 ευρώ!».

Η ΔΑΣ ΟΑΣΘ τονίζει ότι η τρομοκρατία και ο διαχωρισμός εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων δεν θα περάσουν. Απαιτεί ανάμεσα σε άλλα:

Αμεση απόσυρση των προστίμων, εξαντλητική προσωποποιημένη ενημέρωση από τον γιατρό Εργασίας και ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, για να δοθούν απαντήσεις στις απορίες και στα ερωτήματα με τεκμηριωμένα στοιχεία σχετικά με την ωφέλεια του εμβολιασμού. Επίσης, δωρεάν επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους εργαζόμενους χωρίς εξαίρεση, συστηματικά προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του συγχρωτισμού σε σχολεία, σχολές, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τόπους δουλειάς. Δωρεάν διάθεση μέσων προστασίας όπως μάσκες και αντισηπτικά. Επίταξη ιδιωτικών οχημάτων ΜΜΜ για την ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών και την πύκνωση των δρομολογίων, αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις κρίσιμες ειδικότητες, να μην κάνει καμία σκέψη η κυβέρνηση για εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ