Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Τώρα άμεσα μέτρα για να μη βρεθούμε πάλι μπροστά στο απαράδεκτο κλείσιμο των σχολείων
  • Στο έδαφος των ανύπαρκτων μέτρων και της αύξησης κρουσμάτων αναζωπυρώνεται η συζήτηση στον Τύπο
  • Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Εδώ και δυο χρόνια μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διεκδικούν μέτρα προστασίας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία

RIZOSPASTIS

Εδώ και δυο χρόνια μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διεκδικούν μέτρα προστασίας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία
Με τα κρούσματα σε μαθητές να αποτελούν το 25% - 30% του συνόλου των κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά και τα μέτρα προστασίας στα σχολεία να περιορίζονται στην αυτοδιάγνωση του σελφ τεστ και τα ανοιχτά παράθυρα, φουντώνει τις τελευταίες μέρες η συζήτηση στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο για το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν τα σχολεία.

Ο μαθητικός πληθυσμός είναι σε ένα μεγάλο βαθμό και αντικειμενικά (λόγω ηλικίας) ανεμβολίαστος, ενώ η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας στα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης εντείνει την ανησυχία γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών, καθώς και την αναστάτωση σε κάθε σχολείο όταν εντοπίζεται κρούσμα. Παράλληλα, ένας μεγάλος αριθμός μαθητών που νοσούν, περνούν δεκαήμερες καραντίνες χωρίς να υπάρχει γι' αυτούς καμιά πρόβλεψη αναπλήρωσης της ύλης που χάνουν, κι ενώ τα τμήματά τους συνεχίζουν να λειτουργούν, αφού τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης προβλέπουν ότι για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να νοσούν σε αυτό πάνω από τους μισούς μαθητές.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση, διά στόματος υπουργού Παιδείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, διαβεβαίωνε χτες ότι δεν τίθεται θέμα κλεισίματος σχολείων, επικαλούμενη ότι είναι μόλις 6 τμήματα κλειστά στα 80.000 και λέγοντας ότι «τα πρωτόκολλα, τα μέτρα, ο σχεδιασμός λειτουργούν». Στην πραγματικότητα, όμως, τα μέτρα της είναι ανύπαρκτα, τα συνεχή τεστ αναγκάζονται να τα χρυσοπληρώνουν οι γονείς, ενώ τα πρωτόκολλά τους είναι για να κουκουλώνουν τη διασπορά του ιού και όχι για να την προλαμβάνουν.

Σε σχόλιο για τη συζήτηση που γίνεται περί κλεισίματος των σχολείων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Από τις διαδόσεις και τις διαψεύσεις που γίνονται, το κύριο και σημαντικό που λείπει, αλλά πρέπει να ακουστεί, είναι: Τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα για να μη βρεθούμε πάλι μπροστά στο απαράδεκτο κλείσιμο των σχολείων των παιδιών μας!

-- Επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού στα σχολεία. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα σχολεία.

-- Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

-- Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων.

-- Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών παντού, ώστε να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και για να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που όξυνε η πανδημία. Ούτε σκέψη για διεξαγωγή εξετάσεων με Τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο.

-- Προσλήψεις όλου του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού για τα σχολεία, καθαριότητας κ.ά.

Τα υπόλοιπα είναι "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" και δεν απαντούν στις απολύτως λογικές ανησυχίες και προβληματισμούς γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ