Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022
Πρώτος «τελικός» για την Εθνική, απέναντι στην Ισπανία

Eurokinissi

Στην πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζεται στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του 2ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ 2022, προκειμένου να έχει ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση, στοχεύει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου απόψε με αντίπαλο την Ισπανία στο ΟΑΚΑ (21.45 - Open TV / Cosmote Sport 1). Επί της ουσίας η Εθνική κυνηγάει τη 2η θέση στον όμιλο, που δίνει συμμετοχή στα ευρωπαϊκά μπαράζ για τη δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Για να συμβεί αυτό χρειάζεται αφενός να νικήσει και την Ισπανία απόψε και το Κόσοβο την ερχόμενη Κυριακή, αφετέρου οι Ισπανοί να μη νικήσουν τη Σουηδία την τελευταία αγωνιστική. Γίνεται κατανοητό ότι ο αποψινός αγώνας είναι «χωρίς αύριο» για την Εθνική, ενώ βέβαια η νίκη σ' αυτόν έχει τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Οι ελπίδες της Εθνικής για πρόκριση είναι λιγοστές - παραδέχτηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν Σιπ - αλλά οι διεθνείς πρέπει να τις εξαντλήσουν, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό, και εφόσον κάνει το δικό της καθήκον στις δύο εναπομείνασες υποχρεώσεις μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος. Ο Ολλανδός χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολο το ματς απέναντι στην Ισπανία, μία από τις κορυφαίες ομάδες στο διεθνές ποδόσφαιρο, η οποία είναι ικανή να εκμεταλλευτεί το κάθε λάθος του αντιπάλου.

Δηλώσεις έκανε και ο Πέτρος Μάνταλος, εκ μέρους των διεθνών, εκφράζοντας την πίστη όλων στον στόχο της πρόκρισης.

Υπενθυμίζεται ότι από την αποστολή της Εθνικής θα λείψουν οι τραυματίες Ζέκα και Μπακασέτας.

  • Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου για την προτελευταία αγωνιστική, η αδιάφορη βαθμολογικά Γεωργία υποδέχεται την πρωτοπόρο Σουηδία (19.00 - Cosmote Sport 3).
  • Η βαθμολογία: Σουηδία 15, Ισπανία 13, Ελλάδα 9, Γεωργία 4, Κόσοβο 4.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ