Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Απαιτούν πληρωμή των δεδουλευμένων τους και συμβάσεις μόνιμης εργασίας

Προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, σε περίπτωση που το αίτημα για πληρωμή δεδουλευμένων δεν γίνει δεκτό, θα προχωρήσει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στη Σχολική Καθαριότητα Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει ότι οι περίπου 64 συμβασιούχοι εργαζόμενες στη σχολική καθαριότητα, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν πάρει για το αντίθετο, πληρώθηκαν στο τέλος του Οκτώβρη τον μισθό του Σεπτέμβρη, χωρίς τις υπερωρίες, και ότι ο μισθός Οκτώβρη είναι για 3ωρη απασχόληση.

Επισημαίνοντας τις δυσκολίες επιβίωσής τους, τονίζουν: «Είμαστε οι εργαζόμενες που αναγκαζόμαστε να κάνουμε 2 και 3 δουλειές για να συμπληρώνουμε το πενιχρό εισόδημά μας. Μας θέλουν στα σχολεία αλλά όχι με αξιοπρεπείς μισθούς, όχι μόνιμες. Είμαστε οι εργαζόμενες που δεν γνωρίζουμε κάθε χρόνο αν θα έχουμε δουλειά». Προσθέτουν ότι παρά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας στην έναρξη της σχολικής χρονιάς για «3ωρη, ακόμα και 2ωρη απασχόληση», δούλεψαν παραπάνω από τις προβλεπόμενες στη σύμβασή τους ώρες. Τότε μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, είχαν διαβεβαιώσεις από τη δημοτική αρχή ότι θα πληρώνονταν υπερωριακά, όπως και για τον Οκτώβρη, προκειμένου να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, κάτι που δεν έγινε.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε χορτάσει από λόγια, υποσχέσεις, αυταπάτες, νόμους και τροπολογίες», δηλώνουν και απαιτούν να σταματήσει η κοροϊδία. Αμεση πληρωμή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται μέχρι το Σάββατο 13 Νοέμβρη, όπως επίσης μετατροπή όλων των συμβάσεών τους σε μόνιμης απασχόλησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλους και όλες και με αντίστοιχα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ