Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ
Επικίνδυνες καταστάσεις σε βάρος της υγείας των παιδιών

«Δεν είναι συγχώνευση», είναι «αναπροσαρμογή», η «ελλιπής πληρότητα» επιτρέπει «τις εσωτερικές μετακινήσεις» και άλλα τέτοια προκλητικά επιχειρήματα επικαλέστηκε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, για να κουκουλώσει ότι απόρροια της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας του λαού είναι το απαράδεκτο γεγονός ότι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου συνυπάρχουν μέσα στην ίδια κλινική η Παιδιατρική, η Παιδοχειρουργική και η Μονάδα Covid παίδων, με αποτέλεσμα παιδιά να μπαίνουν σε κίνδυνο!

Οπως ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, με την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε και απαντήθηκε από τον υπουργό την περασμένη Δευτέρα, πρόκειται για μία επικίνδυνη απόφαση της 7ης ΥΠΕ κατ' εντολή της κυβέρνησης. Από τη συνύπαρξη - συγχώνευση αυτή «προκύπτουν σοβαροί κίνδυνοι μετάδοσης μικροβίων από τη συννοσηλεία παιδιών με λοιμώξεις με παιδιά που διανύουν την άμεση μετεγχειρητική περίοδο στην ίδια κλινική» και μάλιστα οι κίνδυνοι αυξάνονται από το γεγονός ότι το προσωπικό είναι κοινό «για την περίθαλψη COVID και non-COVID παιδιών, τόσο στα ΤΕΠ όσο και στην κλινική».

Ο Μ. Συντυχάκης επισήμανε ακόμα ότι «τα προβλήματα στη λειτουργία της Παιδιατρικής θα επιδεινωθούν με την αποχώρηση τριών ειδικευμένων γιατρών εντός των επόμενων 8 μηνών. Δύο διευθυντές ΕΣΥ συνταξιοδοτούνται και ετοιμάζεται η λήξη της σύμβασης μιας επικουρικής παιδιάτρου, ενώ μια επιμελήτρια απουσιάζει ήδη με άδεια κύησης».

Επιπλέον υπάρχει και ανεπάρκεια χώρου, που «προφανώς κάνει δυσχερέστερη και την απομόνωση των ανοσοκατεσταλμένων και παιδιών που χρήζουν αποθεραπείας μετά από νοσηλεία στη ΜΕΘ Παίδων, ενώ η ανάγκη παρουσίας του γονιού ή άλλου συνοδού για τη φροντίδα των παιδιών επιτείνει τις συνθήκες συνωστισμού».

Ο Μανώλης Συντυχάκης ρώτησε τον υπουργό να πει συγκεκριμένα και με χρονοδιάγραμμα πότε θα καταργηθεί η συγχώνευση των τμημάτων, θα επανέλθει η λειτουργία της Παιδιατρικής και της Παιδοχειρουργικής κλινικής με αύξηση των κλινών νοσηλείας και άμεση πρόσληψη μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού από παιδιάτρους, νοσηλευτικές και άλλες ειδικότητες.

Ο υπουργός, αφού είπε ότι δεν πρόκειται για συγχώνευση αλλά για ...αναπροσαρμογή, ισχυρίστηκε πως από τη στιγμή που η πληρότητα δεν είναι στο 100%, «δεν υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας», «άρα δεν υπάρχει επιβάρυνση των κλινών»! Ακόμα παρέθεσε διάφορους αριθμούς για τις προσλήψεις που «θα» γίνουν κ.ο.κ.

«Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης», σχολίασε ο Μ. Συντυχάκης σχετικά με τα περί «αναπροσαρμογής». Ανέφερε την αντίθεση σε αυτή την κατάσταση και του Επιστημονικού Συμβουλίου και του διευθυντή της Παιδιατρικής. Ενώ σχετικά με την πληρότητα που ανέφερε ο υπουργός, ο Μανώλης Συντυχάκης επισήμανε: «Τι σημαίνει αυτό; Οτι τα νοσοκομεία θα πρέπει να λειτουργήσουν με όρους ξενοδοχείου; Τι είναι τα νοσοκομεία, ξενοδοχεία είναι; Αυτό είναι το κριτήριο;», για να προσθέσει ότι «αυτό είναι το "νέο ΕΣΥ" και το ευρωπαϊκό κεκτημένο ή κατεστημένο, πείτε το όπως θέλετε: Συμπτύξεις κλινικών, αγνοώντας σκόπιμα ότι η λειτουργία ενός νοσοκομείου είναι σε άμεση συνάρτηση με το βαθμό στελέχωσής του, αυτοδιοικούμενο σύστημα που θα λογοδοτεί ανάλογα με τα κέρδη και τις ζημιές που θα έχει», με οδυνηρές επιπτώσεις σε βάρος της υγείας του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι κλινικές δεν μπορούν να λειτουργήσουν με «εντέλλεσθε» (2023-04-13 00:00:00.0)
Λαμπάδες και σοκολατένια αυγά στα παιδιά που νοσηλεύονται (2021-05-04 00:00:00.0)
Ευχές και δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται (2020-12-31 00:00:00.0)
Περιοδεία από το ΚΚΕ σε κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου (2017-09-07 00:00:00.0)
Απαιτεί τη στελέχωση της Παιδοχειρουργικής κλινικής με μόνιμους γιατρούς (2017-08-22 00:00:00.0)
Σε κίνδυνο η λειτουργία του ΠΑΓΝΗ (2014-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ