Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
KATEXOMENH ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΧΕΒΡΩΝΑ
Καταγγελία για βιομετρικά συστήματα αναγνώρισης Παλαιστινίων

Τη χρήση του βιομετρικού συστήματος «Blue Wolf», με στόχο την ταυτοποίηση και αναγνώριση των Παλαιστινίων που κατοικούν στην κατεχόμενη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης, με σκοπό τις προσαγωγές και συλλήψεις όσων θεωρούνται «απειλή» από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, καταγγέλλει η ισραηλινή οργάνωση «Breaking the Silence».

Αναλυτικότερα, καταγγέλλει ότι οι Ισραηλινοί φαντάροι που υπηρετούν στην κατεχόμενη Χεβρώνα (τη μοναδική παλαιστινιακή πόλη στην οποία οι Εβραίοι έποικοι ζουν στο κέντρο της) έχουν εφοδιαστεί με ειδικές συσκευές που θυμίζουν φωτογραφικές μηχανές, με τις οποίες «σκανάρουν» τα πρόσωπα Παλαιστίνιων κατοίκων της πόλης.

Το πρόγραμμα «Blue Wolf» έχει τέσσερις φωτεινές ενδείξεις: Η κόκκινη ένδειξη στη βιομετρική ανάλυση δεδομένων επιζητεί την άμεση σύλληψη του ατόμου, η κίτρινη υποδεικνύει πως το άτομο θα πρέπει να τεθεί υπό κράτηση και η πράσινη πως είναι ελεύθερο να φύγει. Εάν τυχόν δεν εμφανιστεί καμία ένδειξη, τότε ο φαντάρος είναι υποχρεωμένος να συλλέξει τα στοιχεία ταυτότητας του Παλαιστίνιου που έχει μπροστά του. Οι φαντάροι που ανταποκρίνονται με ζήλο σε αυτή την αποστολή επιβραβεύονται.

Αντιδράσεις για το άνοιγμα Κολομβιανού Γραφείου Εμπορίου

Στο μεταξύ, χτες, η Παλαιστινιακή Αρχή αντέδρασε έντονα για το άνοιγμα Γραφείου Εμπορίου και Καινοτομίας της Κολομβίας στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως το Κολομβιανό Γραφείο που εγκαινιάστηκε χτες από τον Κολομβιανό Πρόεδρο Ιβάν Ντούκε, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, αγνόησε τις παλαιστινιακές εκκλήσεις, επισημαίνοντας πως η ενέργεια συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και επιδοκιμασία μίας κατοχικής δύναμης.

  • Νωρίτερα ισραηλινά ΜΜΕ κατέγραφαν τις έντονες αποδοκιμασίες από Βρετανούς φοιτητές στο πανεπιστήμιο LSE σε βάρος της Ισραηλινής πρέσβειρας στη Βρετανία, Τζίπι Χοτοβέλι, η οποία ισχυρίστηκε με θράσος σε ομιλία της με θέμα «Η Οπτική του Ισραήλ: Μια Νέα Εποχή στη Μέση Ανατολή» ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν στοχεύει σε αμάχους» και πως για τις εκατοντάδες Παλαιστινίων νεκρών αμάχων ευθύνονται «τρομοκράτες»...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ