Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
«Ενόχληση» των ΗΠΑ για την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των Εμιράτων

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ για την προχτεσινή συνάντηση του ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), σεΐχη Αμπντάλα μπιν Ζαγιέντ, με τον Σύρο Πρόεδρο, Μπασάρ Ασαντ, στη Δαμασκό, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης αξιωματούχου των ΗΑΕ στη Συρία από την έναρξη του πολέμου το 2011.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ν. Πράις, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει αλλάξει τη στάση της έναντι του Ασαντ, χαρακτηρίζοντάς τον «σκληρό δικτάτορα». «Οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν τέτοιες συναντήσεις», ανέφερε ο Πράις, εκφράζοντας «ανησυχία» για το σήμα που στέλνει η κίνηση των ΗΑΕ.

Το ίδιο 24ωρο, στη Μόσχα ο Μ. Μπογκντάνοφ, ειδικός εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου για τη Μέση Ανατολή και Αφρική και υφυπουργός Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί μετά τις 20 Δεκέμβρη η νέα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της «Διαδικασίας της Αστάνα» για την εξεύρεση «πολιτικής λύσης» στη Συρία. Διευκρίνισε ωστόσο ότι στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Νουρ Σουλτάν, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σ. Λαβρόφ.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι την Τρίτη ένα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο βομβαρδιστικό του τουρκικού στρατού σκότωσε τρεις Κούρδους, έναν 82χρονο παππού και τα δύο του εγγόνια που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο στην πόλη Καμισλί, η οποία τελεί υπό την κατοχή των τουρκικών στρατευμάτων. Οι κουρδικές δυνάμεις κατηγόρησαν την Τουρκία, με την κουρδική διοίκηση της βόρειας και της ανατολικής Συρίας να τονίζει πως το τουρκικό κράτος σκότωσε τρεις αμάχους, μεταξύ τους τον 82χρονο Γιουσέφ Κέλο, γνωστή προσωπικότητα στους Κούρδους αγωνιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ