Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανεξήγητη ταλαιπωρία των εργαζομένων της ΕΤΜΟΑ

Δύο χρόνια μετά την κατάργηση του Ειδικού Ταμείου Μονίμων Οδοστρωμάτων Αττικής (ΕΤΜΟΑ) και ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει επιλύσει με την απαραίτητη τροπολογία το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό θέμα των υπαλλήλων που εργάζονταν σ' αυτό, παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων υπουργών που είχαν γίνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2000!

Ετσι, υπάρχουν υπάλληλοι, που, έπειτα από 35 χρόνια υπηρεσίας, έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους και δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, ενώ άλλοι, παρότι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, δεν παραιτούνται, επειδή δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι.

Πέρα από αυτό, υπάρχει πρόβλημα στην έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας για όσους υπαλλήλους της πρώην ΕΤΜΟΑ εργάζονται σήμερα σε άλλες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, γεγονός που συνδέεται και πάλι με τη μη επίλυση του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού τους προβλήματος.

Οπως αναφέρει ο Θ. Πατουλιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΤΜΟΑ, «οι εργαζόμενοι αισθάνονται σαν υπάλληλοι Β` κατηγορίας, εξαιτίας των θεμάτων αυτών που τους ταλαιπωρούν, αν και θα μπορούσαν να επιλυθούν ανέξοδα και τάχιστα. Γι' αυτό - προσθέτει - επαγρυπνούν και αν άμεσα δεν επιλυθούν τα προβλήματα αυτά, θα τα διεκδικήσουν αγωνιστικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ