Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα στάση εργασίας των μηχανικών Δημοσίου

Με μια νέα τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 9.30 π.μ. ως τις 12.30 μ.μ., οι χιλιάδες μηχανικοί που εργάζονται στο Δημόσιο θα διεκδικήσουν την κατοχύρωση των διακριτών τους επιδομάτων, τα οποία η κυβέρνηση πετσοκόβει ή τα αμφισβητεί με νομοθετική ρύθμιση.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, οι μηχανικοί του Δημοσίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο κλειστό Γυμναστήριο του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι, με στόχο την ακύρωση δύο δημοπρασιών, που αφορούν στην κατασκευή Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 9,8 δισ. δρχ. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ακύρωση δημοπρασιών διαφόρων μικρών και μεγάλων έργων, που χρηματοδοτούνται κυρίως από το Γ` ΚΠΣ, ενώ, παράλληλα, δε θα πραγματοποιηθούν αυτοψίες των Πολεοδομικών Γραφείων και των Τομέων Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων.

Σημειώνεται ότι στον αγώνα των μηχανικών του Δημοσίου συμπαρίσταται, με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε, η Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και με το οποίο καλούνται οι επιστημονικοί επαγγελματικοί σύλλογοι και οι εργοληπτικές οργανώσεις να τεθούν έμπρακτα στο πλευρό τους.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Μηχανικών Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ), με χτεσινή του ανακοίνωση, δηλώνει ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει τις κινητοποιήσεις του κλάδου, μέχρις ότου η κυβέρνηση υλοποιήσει τις συμφωνίες και δεσμεύσεις της στα δύο αιτήματα αιχμής:

  • Το μη συμψηφισμό των διακριτών επιδομάτων 6 και 7 τοις χιλίοις με άλλα επιδόματα.
  • Την άμεση χορήγηση της διαφοράς του 1,5 δισ. δρχ., ώστε να καλυφθεί το σύνολο του ποσού που είχε συμφωνήσει το υπουργείο Οικονομίας για το 2001, όσον αφορά στο επίδομα του 7 τοις χιλίοις και την τακτική καταβολή του ανά δίμηνο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ